Bib Willebroek

Moeite met lezen?

LUISTERBOEKEN

Een luisterboek is een gewoon leesboek dat volledig ingelezen is en op CD staat. Voor lezers met een leesbeperking (dyslexie, blind, slechtziend,...) is het een handig hulpmiddel bij het lezen van het gewone boek, maar het luisterboek is er ook voor wie graag voorgelezen wordt.
Je vindt onze luisterboeken voor de jeugd op > deze link <

 

 

 

EERSTE LEZERS / AVI

We nodigen ouders van beginnende lezertjes uit om onze AVI-boeken te ontdekken. AVI (Analyse van Individualiseringsvormen) is een systeem om het technisch leesniveau van schoolkinderen te meten. Deze boekjes komen van pas om de leestechniek onder de knie te krijgen maar zijn niet altijd geschikt om leesplezier bij te brengen. 
Je vindt onze AVI-boeken op  > deze link <
De AVI-conversietabel
Meer info voor ouders
Wikipedia over AVI
'AVI: domper op het leesplezier?' (Klasse)

ZOEKLICHT DYSLEXIE

Voor deze boeken werd gelet op het lettertype dat het verschil tussen de letters b en d duidelijker maakt. De boeken zijn gedrukt op getint papier, waardoor het contrast tussen letters en papier vermindert. Bij elk boek hoort een luistercd waarop het eerste hoofdstuk wordt voorgelezen. Op de cd staan ook leesinstructies waarbij de kinderen het boek moeten gebruiken. Vooraan in het boek heb je een grote tekening waarop de namen van de hoofdpersonages en alle moeilijke woorden zijn afgebeeld. Deze namen en woorden worden met hun afbeelding herhaald op een flap voor- en achteraan in het boek. Een handig hulpmiddel tijdens het lezen. 

De Zoeklicht Dyslexie-boeken vind je op deze > link <