Boekstartdag!

Op zaterdag 18 september gaat voor de eerste keer de Boekstart-dag in Willebroek door. De bibliotheek opent dan, op feestelijke wijze, haar nieuwe baby- en peuterhoek, die speciaal ingericht is voor de allerkleinste kindjes (0 - 2,5 jaar) en hun (groot)ouders. Spring gerust binnen en geniet van de feestelijkheden, (voor)leessessies en interactieve infostanden!

Het Boekstart-programma wil ouders ervan bewust maken dat vroegtijdig boekjes lezen en ontdekken niet enkel leerzaam, maar ook leuk en ontspannend kan zijn. Laat een baby een boek op zijn eigen manier ontdekken: door ermee te spelen, eraan te voelen, .... Baby’s en peuters die op jonge leeftijd starten met ‘lezen’ hebben hier later veel profijt aan. Al spelenderwijs genieten van boeken bevordert niet enkel de taalontwikkeling van je kind, maar ook het leesplezier. Want van lezen groei je!

Daarom hebben we in de bib een speciaal hoekje voor ouders en hun baby’s en peuters ingericht. Daar hebben we rekening gehouden met de specifieke noden van de kinderen, zodat zij op een veilige en ontspannende manier kennis kunnen maken met de nieuwe beschikbare materialen. Je vindt er badboekjes, (stoffen) knisperboekjes, kartonnen boekjes, zoekboekjes, schuifboekjes, boekjes met verhalen, liedjes of versjes,… en nog tal van andere materialen voor kindjes vanaf 3 maanden. Ouders kunnen tegelijkertijd meegenieten of zich verdiepen in de beschikbare informatieboeken over opvoeden.

Tijdens de boekstartdag wordt dit alles op een feestelijke manier geopend met interactieve infostanden, (voor)leessessies en misschien wel wat lekkers. 

 

WORKSHOP :: "Goesting in gezond!" - gezonde choco maken

Tijdens deze workshop (voor aanwezige kinderen en evt. hun ouder(s)) maak je zélf je gezonde choco. Uiteraard mag je de lekkernij mee naar huis nemen.
Deelnemen is gratis. We vragen wel om in te schrijven voor één van deze sessies. Per sessie zijn er 5 tafels voorzien, waar telkens 4 personen kunnen plaatsnemen.

10:15 - 11:00 :: https://willebroek.bibliotheek.be/formulier/goesting-in-gezond-10-15

11:15 - 12:00 :: https://willebroek.bibliotheek.be/formulier/goesting-in-gezond-11-15

12:15 - 13:00 :: https://willebroek.bibliotheek.be/formulier/goesting-in-gezond-12-15

Smakelijk!