Zomeracties (jeugd)bib

Zomervakantie! Dat wil zeggen dat de bibliotheek weer een aantal leuke acties van stal haalt, van 1 juli tot en met 31 augustus.

zomer 2022

Om te beginnen is elke dinsdag, “coole dinsdag”: kinderen die iets uitlenen van de jeugdafdeling krijgen een lekkere verfrissing mee.

Daarnaast is er opnieuw “Bestemming: Bib”, een actie die loopt in meer dan 130 bibliotheken.
Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen bij de bibliotheek een reispas afhalen met 4 leestrips: "naar de zon", "naar het museum", "onderweg" en "op onderzoek". Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus 4 boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Als ze 4 stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek. Wie een reispas inlevert, maakt kans op mooie prijzen, zoals dagtrips, boekenpakketten en boekencheques.

En natuurlijk hopen we dat het niet altijd weer is om binnen te zitten. Daarom is er ook dit jaar “Schatten van Vlieg” in Willebroek, in het thema "ruiken". Deze zomerse ontdekkingstocht stuurt kinderen op een heuse "ruikwandeling" op zoek naar de schat.
De wandeling en bijhorende opdrachten zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar!