Boek
Nederlands

Rory de Raaf (detective)

Andrew Clover (auteur), Ralph Lazar (illustrator), Saskia Martens (vertaler)
De vader van Rory (10, ik-figuur) is verdween toen hij klein was. Samen met zijn nieuwe buurmeisje Kato gaat hij op onderzoek uit. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Papa
Titel
Rory de Raaf (detective)
Auteur
Andrew Clover
Illustrator
Ralph Lazar
Vertaler
Saskia Martens
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rory Branagan : detective
Parallelle titel
Rory de Raaf detective
Uitgever
Antwerpen: Blloan junior, 2018
329 p. : ill.
ISBN
9789403207308 (hardback)

Besprekingen

Rory (10, ik-figuur) wil weten waar zijn vader is, die verdween toen hij klein was. Samen met zijn nieuwe buurmeisje Kato gaat hij op onderzoek uit. Daarbij stuit hij op een ander mysterie: de overbuurman is vergiftigd! Wie zit daarachter? Rory’s grote broer gelooft er niets van, maar Rory zal voor eens en voor altijd bewijzen dat hij een echte detective is. Humoristisch verhaal dat voor een groot deel gedragen wordt door de talrijke eenvoudige zwart-witillustraties. De personages zijn getekend als een soort koppoters met lijntjes als armen en benen. Hierdoor komt Rory jonger over dan een tienjarige, hoewel hij in zijn taalgebruik dan weer een stuk ouder lijkt (‘misdaadtafereel’, ‘verwittigen’). Het verhaal is naar het einde toe wat over de top, al zorgt Rory’s verlangen naar zijn vader voor een dieper laagje. Op de schutbladen worden alle personages kort voorgesteld in kleine portretjes. Vermakelijk speurdersverhaal met wensvervullend einde. Vanaf ca. 9 jaar.

Rory de Raaf

Rory de Raaf is een jongen van 10 jaar. Hij woont samen met zijn mama en oudere broer.  Ze verhuren een kamer aan 'Tante Joke', geen echte tante, maar ze wordt zo genoemd. In zijn straat is hij bevriend met 'Straatjongen' en plots krijgt hij ook nieuwe buren met een meisje zo oud als hij, Kato genaamd. Rory heeft maar één missie in zijn leven: zijn vader terugvinden. Hij weet eigenlijk niets van hem, alleen dat hij plots vertrokken is toen hij klein was en dat niemand iets over hem wil vertellen. In zijn zoektocht naar zijn vader, raakt Rory de Raaf betrokken bij een misdaadbende die personen wil vergiftigen. Het buurmeisje, Kato, is een grote hulp en samen beleven ze een spannend avontuur.Rory de Raaf is vastbesloten om zijn vader te gaan zoeken en wil bewijzen dat hij een echte detective is. Wanneer zijn oudere broer niet in hem gelooft, is dit een extra stimulans. Zijn nieuw buurmeisje, Kato, daarentegen is er heilig van overtuigd dat hij het kan en ze doet er…Lees verder