Boek
Nederlands

Donkere kamers

Anja Feliers (auteur)

Donkere kamers

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 11-jarige Nina (ik-figuur) heeft vakantie en gaat logeren bij haar vriendin. Nina's moeder ligt wel vaak ziek in bed, maar Nina weet niet wat er aan de hand is. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Dood, Geheimen, Ziek zijn
Titel
Donkere kamers
Auteur
Anja Feliers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2004
125 p.
ISBN
90-02-21796-X

Besprekingen

De Vlaamse Nina (11, ik-figuur) heeft zomervakantie en ze verheugt zich op de aanstaande logeerpartij bij haar vriendin Miene. Een ding overschaduwt haar geluk echter: thuis hangt een rare sfeer rond haar overspannen moeder die steeds in bed ligt. In mooi geschreven flashbacks (cursief) kom je er als lezer snel achter dat er meer aan de hand is met de moeder. En ook bij Nina zelf roept de ziekte steeds meer vragen op. Maar net als ze zich voorneemt om haar oudere zus hierover eens stevig aan de tand te voelen, is het al te laat; haar moeder overlijdt. Een gevoelig boek over een realistisch, autobiografisch gegeven. De schrijfster (1971) weet heel invoelbaar te maken hoe verschrikkelijk het voor een kind is om niet precies te weten wat er aan de hand is. De geheimzinnigheid zorgt voor een afstand terwijl Nina juist heel dichtbij haar moeder wil zijn. Het is alleen jammer dat de schrijfster haar waargebeurde verhaal heeft verplaatst naar de moderne tijd, want daardoor boet het aan geloo…Lees verder

Over Anja Feliers

Anja Feliers (Bilzen, 31 augustus 1971) is met 80.000 verkochte exemplaren een van de succesvolste vrouwelijke thrillerauteurs van Vlaanderen. Feliers debuteerde in 2010 als thrillerauteur met het boek Verleid me. Het achtste deel in de reeks thrillers rond psychologe Kathleen Verlinden, Het perfecte meisje, werd in 2019 verkozen tot de Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2018. Daarnaast schrijft ze ook aan een reeks rond het medium Caro Westerhof. Het tweede deel in die reeks, Huid tegen huid, werd verkozen tot Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020.

In het voorjaar van 2021 kwam Ademloos uit, het eerste deel in de Dirty Little Secrets-trilogie, waarin het verlangen van de vrouw centraal staat.

Levensloop

Feliers volgde een bacheloropleiding Nederlands te Hasselt. Haar debuutroman, Donkere kamers, ontstond toen ze een roman schreef over de ziekte en het overlijden van haar moeder, e…Lees verder op Wikipedia