Dvd
Nederlands

De Boskampi's

Arne Toonen (regisseur), Marjon Hoffman (naar het werk van), Thor Braun (acteur)
Als Rik net is verhuisd naar een andere plaats, besluit hij te doen alsof zijn vader lid van de maffia is. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Fantaseren
Titel
De Boskampi's
Regisseur
Arne Toonen
Naar het werk van
Marjon Hoffman
Acteur
Thor Braun Henry Van Loon René Van 't Hof
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
101 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8715664115626

Besprekingen

Jeugdfilm van Arne Toonen (Dik Trom; Black out) naar het boek* van Marjon Hoffman. Rik is de zoon van Paul Boskamp, een sullige boekhouder. Zowel Rik als zijn vader worden behoorlijk gepest door medeleerlingen, collega's en buurkinderen. Wanneer ze na de promotie van zijn vader moeten verhuizen naar een ander dorp grijpt Rik zijn kans: hij maakt op school en in de buurt bekend dat zijn vader de beruchte maffiabaas Boskampi is. Eerst loopt alles goed, maar dan duikt een oud-klasgenoot van Rik op. In de hoofdrollen Thor Braun (Het geheim), Henry van Loon, René van 't Hof en Fedja van Huêt. André Waardenburg (NRC 29-4-'15) heeft kritiek op de slapstickrol van Van 't Hof als overbuurman en eindigt: 'En wat wil de film nou eigenlijk zeggen over pesten? Doe stoer en alles komt goed?' De andere recensenten zijn ronduit lovend. Floortje Smit (Volkskrant 30-4-'15): '(...) een heerlijk eigenzinnige wereld (...) de juiste acteur op de juiste plek (...) Toch staat De Boskampi's eigenlijk nooit a…Lees verder

Over Arne Toonen

Arne Toonen (Boxmeer, 9 januari 1975) is een Nederlands filmregisseur.

Levensloop

Toonen volgde een opleiding aan de Amsterdamse Filmacademie. Hij studeerde af in 2003 met Faja en Anderland. Na zijn studie was hij betrokken bij de opname van Het schnitzelparadijs en was hij verantwoordelijk voor de NPS Kort!-film Val Dood. Met deze film won hij de publieksprijs op het Nederlands Film Festival. In 2010 maakte hij een film met in de hoofdrol het personage Dik Trom. In september 2011 werd bekend dat hij het boek De kleine kapitein van Paul Biegel ging verfilmen.

Arne Toonen is 10 jaar getrouwd geweest met Birgit Schuurman, met wie hij een zoon heeft. In februari 2019 gingen zij uit elkaar. In januari 2020 werd bekend dat Arne Toonen een relatie heeft met actrice Yasmin Karssing, die hij leerde kennen op de set van Baantjer: het Begin.

Filmografie

Lees verder op Wikipedia