Boek
Nederlands

Hoe Kleintje een held werd

Bart Demyttenaere (auteur), Myriam Berenschot (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleintje lijkt niet op de andere welpjes uit het nest. Zijn streepjes staan de andere kant op, hij is speels, dromerig en kan niet jagen. Als hij het zonder zijn moeder moet redden, gaat het bijna mis. Maar gelukkig let hij wel goed op, erg handig als je een tijger bent! Prentenboek met collageachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Hoe Kleintje een held werd
Auteur
Bart Demyttenaere
Illustrator
Myriam Berenschot
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044837896 (hardback)

Besprekingen

Welpje Kleintje is anders dan zijn broertjes. Zijn streepjes staan de andere kant op, hij is vrolijk, speels en voorzichtig. Hij leert niet jagen zoals de andere leeuwtjes in het nest, en kan niet goed in bomen klimmen. Wanneer mama tijger op een dag verdwijnt, zoals ze dat in de dierenwereld nu eenmaal doen, staat Kleintje er alleen voor. De andere dieren lachen hem uit, wanneer hij een poging doet tot jagen: Kleintje voelt zich eenzaam en krijgt steeds meer honger. Maar alles verandert wanneer hij, hoe klein hij ook is, een dier redt. De collageachtige illustraties zijn gemaakt met veel groen, oranje en geel, grote kleurenvlakken en in verschillende texturen. Dat Kleintje anders is, zie je in één oogopslag door zijn gekke strepen. ‘Hoe Kleintje een held werd’ is een aandoenlijk verhaal over een welpje dat anders is dan zijn soortgenoten, en zich daarom nooit helemaal op zijn plek voelt. Maar het is ook een boek over je eigen talenten vinden, en thuiskomen bij anderen die dat talent …Lees verder

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Demyttenaere werd geboren in Congo maar woonde het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, Frederiks geheim, dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in de tijdschriften Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Demyttenaere zijn meestal humoristisch, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise". Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. Een ster voor Am…Lees verder op Wikipedia