Boek
Nederlands

Petrova en de wolf

Bart Demyttenaere (auteur), Myriam Berenschot (illustrator)
Peter heeft geen ouders meer en woont bij zijn opa. Op een dag trekt Peter de trouwjurk van zijn moeder aan. Hij noemt zich voortaan Petrova. Als in het bos een wolf opduikt, blijkt Petrova onverwacht dapper en vindingrijk. Prentvertelling los gebaseerd op de muzikale vertelling ‘Peter en de wolf’, met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Petrova en de wolf
Auteur
Bart Demyttenaere
Illustrator
Myriam Berenschot
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789044837889 (hardback)

Besprekingen

Peter heeft geen ouders meer en woont bij zijn opa in een huisje in het bos. Vriendjes heeft hij niet. Als hij zit te lezen, zegt zijn opa dat hij beter kan gaan spelen, want anders lijkt hij net een meisje. Peter vindt zijn moeders trouwjurk, kleedt zich daarin en noemt zichzelf voortaan Petrova. Alle dieren vinden dat de jurk hem geweldig staat. Maar de wolf heeft alleen aandacht voor eten en de eend verdwijnt in zijn bek. Petrova is echter niet bang voor de wolf. Prentenboek met een sprookjesachtig verhaal dat erg vrij gebaseerd is op de muzikale vertelling Peter en de wolf van Sergej Prokofjev. Dat Peter als meisje verder door het leven gaat wordt door alle dieren gewoon geaccepteerd en uiteindelijk na enige aarzeling ook door zijn opa. De prentvertelling bevat redelijk veel tekst, met een goede spanningsopbouw, die voor het interpreteren van de sfeervolle maar soms enigszins statische illustraties ook nodig is. Beeld en tekst sluiten goed op elkaar aan. Bij het voorlezen zou toev…Lees verder

Over Bart Demyttenaere

Bart Demyttenaere (Albertstad (Congo), 20 juli 1963) is een Vlaams auteur.

Biografie

Demyttenaere werd geboren in Congo maar woonde het grootste deel van zijn jeugd in Beringen. Hij studeerde voor onderwijzer aan de normaalschool van Bokrijk. Na zijn studies vertrok hij voor vier jaar naar zijn geboorteland om er te gaan werken.

In 1995 schreef hij zijn eerste kinderboek, Frederiks geheim, dat werd bekroond door de Limburgse Kinder- en Jeugdjury. Demyttenaere schrijft zowel jeugdboeken, dichtbundels als volwassenenboeken. Men vindt geregeld stukjes van hem terug in de tijdschriften Zonnestraal en Doremi, maar hij waagt zich ook aan toneel en non-fictie.

De verhalen van Demyttenaere zijn meestal humoristisch, zoals zijn reeks over "Gijs en Lise". Het vierde boek uit deze reeks werd bekroond door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. Toch schrijft hij ook over thema's als de dood. Een ster voor Am…Lees verder op Wikipedia