Boek
Nederlands

En nu mijn bad uit!

Britta Teckentrup (auteur), J.H. Gever (vertaler)
+1
En nu mijn bad uit!
×
En nu mijn bad uit! En nu mijn bad uit!
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Olifant Ellie geniet lekker van haar bad. Maar dan plonst het ene na het andere dier erbij. Kun jij Ellie helpen de dieren uit bad te jagen? Prentenboek met kleurrijke illustraties in gemengde techniek en interactieve elementen. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Bad
Titel
En nu mijn bad uit!
Auteur
Britta Teckentrup
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Get out of my bath!
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789025760670 (hardback)

Besprekingen

Olifant Ellie geniet lekker met haar badeendje van haar bad. Maar dan wordt de rust verstoord: het ene na het andere dier plonst erbij. Met ten slotte de muis (met zwembandje) is het bad echt te vol! Maar Ellie weet wel hoe ze iedereen eruit kan krijgen! De lezer wordt aangespoord golven te maken door het boek te schudden en van links naar recht te bewegen. En inderdaad, bij omslaan zijn vervolgens grote golven zichtbaar op de stevige, glanzende pagina’s. De dieren zijn groot en kleurig neergezet in met vetkrijt ingekleurde en opgeplakte collages. Ook wordt de lezer aangemoedigd hard te roepen om Ellie te helpen de dieren weg te krijgen. Deze interactieve elementen maken het voorlezen tot een succes, zowel individueel als in een groepje. De auteur/illustratrice maakte al meerdere geslaagde prentenboeken voor peuters/kleuters, waaronder 'Snel naar huis, kleine muis'* dat dit jaar in de Prentenboek Toptien stond. Vanaf ca. 3 jaar.

En nu mijn bad uit!

In dit boek wordt er erg interactief verteld. Het gaat over Ellie de olifant die in bad zit. Het voorgelezen kind wordt uitgedaagd om samen met Ellie plezier te maken. Zo wordt er op de eerste dubbele pagina bijvoorbeeld gevraagd om het boek heen en weer te bewegen om golven te maken. Op de tweede pagina merken we dat dat gelukt is. Kantel het boek naar links en naar rechts om nog grotere golven te maken!

Maar wat gebeurt er dan? Er zit een krokodil in het bad! Kan jij mee roepen dat ze eruit moet? Oeps, er komen nog meer dieren bij. Schudden helpt niet meer. Er blijven dieren bijkomen. Totdat Ellie het zat is en met haar slurf al het water uit het bad zuigt. Als alle dieren weg zijn, kan Ellie weer al het water in bad spuiten. Ze bedankt ons nog om te helpen en stelt voor om nu zelf ook in bad te gaan.

Dit is een leuk boek met toffe prenten. De gladde textuur van het water steekt af tegen de zachte kleuren die op een gewone ondergrond gebruikt zijn om de vers…Lees verder

Suggesties