Boek
Nederlands

Verdoemd : het leven is kort. De dood is voor eeuwig

Chuck Palahniuk (auteur), Inge Pieters (vertaler)
+1
Verdoemd : het leven is kort. De dood is voor eeuwig
×
Verdoemd : het leven is kort. De dood is voor eeuwig Verdoemd : het leven is kort. De dood is voor eeuwig

Verdoemd : het leven is kort. De dood is voor eeuwig

Madison, de dochter van een Hollywoodechtpaar, sterft aan een overdosis. Ze wordt wakker in de hel, met als medegevangenen een cheerleader, een punker, een nerd en een footballspeler. Samen trekken ze door de hel, om uiteindelijk Satan te confronteren.
Titel
Verdoemd : het leven is kort. De dood is voor eeuwig
Auteur
Chuck Palahniuk
Vertaler
Inge Pieters
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Damned
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2013
251 p.
ISBN
9789044520804 (paperback)

Besprekingen

De roman van de cultschrijver, nog steeds het meest bekend van zijn verfilmde boek Fight Club, is een satirische roman over de belevenissen in de hel van Madison Spencer, de 13-jarige slimme, maagdelijke prepuberale dochter van een steenrijk Hollywoodechtpaar met overgewicht en een onuitroeibaar optimisme. Ze geeft zelf in het begin aan dat een overdosis marihuana de oorzaak is van haar hellevaart, maar later blijkt haar dood het gevolg van een half onbegrepen zoenspelletje met haar geadoreerde stiefbroer Goran te zijn, die haar per ongeluk wurgt en dan ook wat later in de hel verschijnt. Het boek is gestructureerd als brieven aan Satan. Hilarisch zijn haar vileine beschrijvingen van het jetsetleventje als rijkeluisdochter van een filmster, die haar vanaf het begin verdoemd laat lijken. In de hel zelf gooit ze haar bedeesde houding à la Jane Eyre (die ze bewondert) van zich af en ontpopt zich na een baantje als telemarketingtrainee die levenden tijdens etenstijd met enquetes lastigval…Lees verder

Over Chuck Palahniuk

CC-BY-SA-3.0 - Foto van/door User:Feitclub of author Chuck Palahniuk

Charles Michael "Chuck" Palahniuk (IPA: [[ˡpɑlənɪk]]?) (Pasco, Washington, 21 februari 1962) is een Amerikaans satirisch romanschrijver en freelance journalist van Oekraïense afkomst. Hij is vooral bekend door zijn roman Fight Club, die later verfilmd werd door regisseur David Fincher.

Bibliografie

Fictie

  • Fight Club (1996)
  • Survivor (1999)
  • Invisible Monsters (1999)
  • Choke (2001)
  • Lullaby (2002)
  • Diary (2003)
  • Haunted (2005)
  • Rant (2007)
  • Snuff (2008)
  • Pygmy (2009)
  • Tell All (2010)
  • Damned (2011)
  • Doomed (2013)

Non-fictie