Boek
Nederlands

Dark mind

Cis Meijer (auteur)
+1
Dark mind
×
Dark mind Dark mind
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Na een schoolfeest wordt de 15-jarige Claire, aartsrivale van Desi, vermoord aangetroffen in een weiland. Haar zus Jara is spoorloos verdwenen. Desi maakt voor haar tv-stage een reportage en volgt het onderzoek. Al snel komen duistere geheimen aan het licht. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Dark mind
Auteur
Cis Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2019
244 p.
ISBN
9789026148125 (hardback)

Besprekingen

Het predikaat 'jeugdthriller' siert de voorkant, een belofte die dit boek zeker waarmaakt. Het is wederom een heftige vertelling van onderwerpen die op de grens van jeugdboek en volwassen balanceren. Soms neigt het iets te ver naar het donkere, waardoor zeker de wat jongere lezers afgeschrikt kunnen worden. Thema's als jaloezie, haatdragendheid, donkere gedachten, criminaliteit, moord en ontvoering staan centraal en lopen constant door elkaar heen, in een ietwat overweldigend geheel van emoties en irreële angstaanjagers. De lezer zal zeker aan het begin moeite hebben om het verhaal te doorgronden door de ruime hoeveelheid karakters, die elk een eigen duister geheim mee lijken te torsen. Pas nadat duidelijk wordt dat Claire, aartsrivale van Desi, na een schoolfeest vermoord is, neemt de snelheid wat toe. We volgen het onderzoek via Desi, die er een reportage over maakt voor haar tv-stage, en via Thom, de ex van Claire. Via meerdere verhaallijnen leidt dit uiteindelijk naar de toch nog …Lees verder

Over Cis Meijer

Cis Meijer (Heemskerk, 15 december 1970) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en kinderboeken.

Levensloop

Meijer groeide op in Delft. Na haar studie film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij jarenlang als video-editor bij SBS6. Ze werkte voor Hart van Nederland en Shownieuws, en maakte bewerkingen voor crime-series en reportages.

In 2014 verscheen haar eerste jeugdthriller Verdoofd bij uitgeverij De Fontein. Dit boek was een van de 15 genomineerden voor de Hebban Crimezone Beste Young Adult Thriller 2014. Haar boek Jacht (2020) werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. In 2020 publiceerde Meijer bij uitgeverij Zwijsen het eerste deel in een kinderboekenserie, Team 3.

Bibliografie