Boek
Nederlands

De geheime test

Cis Meijer (auteur), Caren Limpens (illustrator)
+1
De geheime test
×
De geheime test De geheime test
In de reeks:
Team 3; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Iza (bijna 12, ik-persoon) is net verhuisd. Tijdens een potje voetbal wordt Elvis, de hond die ze van haar overleden vader kreeg, ontvoerd. Samen met haar nieuwe vrienden Dunja en Raf gaat Iza op onderzoek uit, met hulp van de bijzondere drone Ritsel. Kunnen ze Elvis nog op tijd redden? AVI-M5. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
De geheime test
Auteur
Cis Meijer
Illustrator
Caren Limpens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
194 p. : ill.
ISBN
9789048737413 (hardback)

Besprekingen

Eerste deel van een nieuwe serie over Team 3: Iza (ik-persoon, bijna 12), Raf en Dunja: volgens de tekst achterop ‘vrienden voor altijd’ , ‘speurders zonder te stoppen,’ en ‘heldhaftige redders van dieren.’ De laatste omschrijving loopt vooruit op de inhoud van het boek. Iza is net verhuisd met haar moeder en zoekt nieuwe vrienden. Tijdens het uitlaten van haar hond Elvis, een cadeautje van haar recent overleden vader, dagen twee klasgenoten haar uit voor een potje voetbal. In een moment van onoplettendheid verdwijnt Elvis. Ze vermoeden dat hij in een zwarte bestelbus is geladen en de kinderen gaan erachteraan. In 42 getitelde hoofdstukken volgen de spannende gebeurtenissen elkaar in razend tempo op, met o.a. achtervolgingen, afluisteren en (bijna) betrapt worden. Een superslimme buurman met een drone helpt bij de voorspelbare uitkomst. Toegankelijk geschreven, in onvoltooid tegenwoordige tijd, met veel dialoog. Veel afwisseling in de vormgeving tussentijdse briefjes, appjes en variat…Lees verder

Over Cis Meijer

Cis Meijer (Heemskerk, 15 december 1970) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en kinderboeken.

Levensloop

Meijer groeide op in Delft. Na haar studie film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij jarenlang als video-editor bij SBS6. Ze werkte voor Hart van Nederland en Shownieuws, en maakte bewerkingen voor crime-series en reportages.

In 2014 verscheen haar eerste jeugdthriller Verdoofd bij uitgeverij De Fontein. Dit boek was een van de 15 genomineerden voor de Hebban Crimezone Beste Young Adult Thriller 2014. Haar boek Jacht (2020) werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. In 2020 publiceerde Meijer bij uitgeverij Zwijsen het eerste deel in een kinderboekenserie, Team 3.

Bibliografie