Boek
Nederlands

Het duistere pretpark

Cis Meijer (auteur), Caren Limpens (illustrator)
+1
Het duistere pretpark
×
Het duistere pretpark Het duistere pretpark
In de reeks:
Team 3; 2
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Iza (ik-persoon), Dunja en Raf mogen de attracties in het nieuwe pretpark Droomland uittesten. Hun vriend Viggo, die uitvinder is, werkt in het pretpark aan een geheime opdracht. Maar dan is Viggo ineens verdwenen en gebeuren er geheimzinnige dingen. AVI-E5. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Pretparken
Leesniveau
AVI 7, AVI E5
Titel
Het duistere pretpark
Auteur
Cis Meijer
Illustrator
Caren Limpens
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
195 p. : ill.
ISBN
9789048738335 (hardback)

Besprekingen

Iza (ik-persoon, bijna 12), Raf en Dunja mogen pretpark Droomland uittesten. Hun vriend Viggo, een echte ‘digi-techneut' en uitvinder, heeft aan de attracties meegewerkt. Maar Viggo blijkt plotseling van de aardbodem verdwenen. Als de vrienden ’s nachts het pretpark bezoeken, worden ze geconfronteerd met een stresserig telefonerende, hekserige Griselda, de leidinggevende van het te openen pretpark, en kijken donkere ogen hen van achter het hekwerk aan. Wat zou er aan de hand zijn? Tweede deel uit de avonuturenserie 'Team 3', na 'De geheime test'*. Welke strategie zal het team volgen om achter de geheimzinnigheden te komen? Het lukt ze om het pretpark te bezoeken in het kader van een interview. Tijdens dat bezoek stijgt de spanning en volgen de verwikkelingen en ontknopingen zich in snel tempo op. Vlot leesbaar, eigentijds verhaal, vol dialoog, met een belangijke rol voor appjes en internet. Ingedeeld in 44 korte, getitelde hoofdstukken. Met inhoudsopgave. Het verhaal is collageachtig …Lees verder

Over Cis Meijer

Cis Meijer (Heemskerk, 15 december 1970) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en kinderboeken.

Levensloop

Meijer groeide op in Delft. Na haar studie film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij jarenlang als video-editor bij SBS6. Ze werkte voor Hart van Nederland en Shownieuws, en maakte bewerkingen voor crime-series en reportages.

In 2014 verscheen haar eerste jeugdthriller Verdoofd bij uitgeverij De Fontein. Dit boek was een van de 15 genomineerden voor de Hebban Crimezone Beste Young Adult Thriller 2014. Haar boek Jacht (2020) werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. In 2020 publiceerde Meijer bij uitgeverij Zwijsen het eerste deel in een kinderboekenserie, Team 3.

Bibliografie