Boek
Nederlands

Knock-out

Cis Meijer (auteur)
+1
Knock-out
×
Knock-out Knock-out
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Wanneer Fays zus Ginger vermist raakt, gaat Fay op onderzoek uit. Waarom wilde Ginger afgezet worden op een afgelegen plek? Welke rol speelt haar ex Boris? En wat is er echt gebeurd op de dag dat Mirthe zelfmoord pleegde? Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Knock-out
Auteur
Cis Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2018
218 p.
ISBN
9789026143496 (hardback)

Besprekingen

Fays zus Ginger is vermist, maar omdat ze wel vaker wegloopt, maakt niemand zich zorgen. Behalve Fay, die vermoedt dat er dit keer meer aan de hand is. Wanneer ze ontdekt dat haar zus werd bedreigd, belandt de zaak in een stroomversnelling. Gingers vrienden doen vreemd, zijn niet behulpzaam en lijken iets te verzwijgen. Dan doet Fay een schokkende ontdekking: zou haar zus dan écht iets te maken hebben met de dood van haar klasgenoot Mirthe? Deel uit een thrillerserie, herkenbaar aan het elastieken politielint om het boek met de tekst ‘Politie, niet betreden’. De jeugdthriller behandelt belangrijke thema’s als erbij willen horen, onzekerheid, meedoen met de groep en pesten. Zelfs doorgewinterde thrillerfans zullen pas tegen het eind van het verhaal, na veelvuldig op het verkeerde been gezet te zijn, ontdekken hoe de vork in de steel zit. Cis Meijers eerdere titels 'Verdoofd', 'Val' en meest recent 'Moordspel'*, werden lovend ontvangen. Ook deze vierde jeugdthriller blijft tot aan het e…Lees verder

Over Cis Meijer

Cis Meijer (Heemskerk, 15 december 1970) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en kinderboeken.

Levensloop

Meijer groeide op in Delft. Na haar studie film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij jarenlang als video-editor bij SBS6. Ze werkte voor Hart van Nederland en Shownieuws, en maakte bewerkingen voor crime-series en reportages.

In 2014 verscheen haar eerste jeugdthriller Verdoofd bij uitgeverij De Fontein. Dit boek was een van de 15 genomineerden voor de Hebban Crimezone Beste Young Adult Thriller 2014. Haar boek Jacht (2020) werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. In 2020 publiceerde Meijer bij uitgeverij Zwijsen het eerste deel in een kinderboekenserie, Team 3.

Bibliografie