Boek
Nederlands

Val

Cis Meijer (auteur)
+1
Val
×
Val Val
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Liv (16) gaat naar New York, waar haar overleden beste vriendin Sofia woonde. Sofia zou zijn omgekomen bij een tragisch ongeluk, maar Liv heeft haar twijfels. Haar zoektocht blijkt gevaarlijker dan ze dacht. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
New York (stad)
Titel
Val
Auteur
Cis Meijer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2015
278 p.
ISBN
9789026138270 (hardback)

Besprekingen

Liv (16) gaat naar New York, waar haar overleden beste vriendin Sofia woonde. Sofia zou zijn omgekomen bij een tragisch ongeluk, maar Liv heeft twijfels. Vlak voor vertrek krijgt ze een bericht van een onbekende die haar waarschuwt het verleden niet op te rakelen. Toch gaat Liv op zoek naar antwoorden. Kende ze haar beste vriendin wel zo goed als ze altijd dacht? In vlotte stijl geschreven verhaal, afwisselend verteld vanuit het perspectief van Liv (ik-figuur, in het heden) en vanuit de derde persoon over Sofia (in het verleden). Zorgvuldig wordt toegewerkt naar de antwoorden op Livs vragen. Het verhaal bevat verrassende plotwendingen die echter wel hun tol eisen van de geloofwaardigheid. Voor liefhebbers van spannende boeken een YA-thriller vol actie over vriendschap, nachtmerries en een zoektocht waarin niets is wat het lijkt. Met grafische zwart-witillustraties van meisjessilhouetten. Voorin een oproep aan lezers om hun engste nachtmerrie in te sturen. De spannendste wordt gekozen …Lees verder

Over Cis Meijer

Cis Meijer (Heemskerk, 15 december 1970) is een Nederlandse schrijfster van jeugdboeken en kinderboeken.

Levensloop

Meijer groeide op in Delft. Na haar studie film- en televisiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam werkte zij jarenlang als video-editor bij SBS6. Ze werkte voor Hart van Nederland en Shownieuws, en maakte bewerkingen voor crime-series en reportages.

In 2014 verscheen haar eerste jeugdthriller Verdoofd bij uitgeverij De Fontein. Dit boek was een van de 15 genomineerden voor de Hebban Crimezone Beste Young Adult Thriller 2014. Haar boek Jacht (2020) werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. In 2020 publiceerde Meijer bij uitgeverij Zwijsen het eerste deel in een kinderboekenserie, Team 3.

Bibliografie