Boek
Nederlands

Een kleine groene puddingplaneet

Enne Koens (auteur), Margot Westermann (illustrator)
+1
Een kleine groene puddingplaneet
×
Een kleine groene puddingplaneet Een kleine groene puddingplaneet
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Mo krijgt de opdracht om in een miniraket naar Planeet X reizen. Als hij in deze gevaarlijke missie slaagt, zal de planeet voortaan zijn naam dragen. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Een kleine groene puddingplaneet
Auteur
Enne Koens
Illustrator
Margot Westermann
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022
[44] p. : ill.
ISBN
9789024599950 (hardback)

Besprekingen

Op een avond, als zijn vader en moeder op school zijn om met de juf te praten, krijgt Mo een gevaarlijke opdracht: hij moet in z’n eentje in een miniraket naar Planeet X reizen. Als hij daarin slaagt, zal de planeet voortaan zijn naam dragen. Mo neemt de opdracht aan en beleeft het avontuur van zijn leven... Een grappig en spannend beginnend lezen-boekje. ‘Een kleine groene puddingplaneet’ is in een speelse, duidelijke stijl geschreven en maakt op sommige punten gebruik van rijm. De kleurenillustraties van Margot Westerman zijn avontuurlijk en fantasierijk. Achterin het boek staan enkele opdrachten ter ondersteuning van het verhaal. Enne Koens (Amsterdam, 1974) is een Nederlandse auteur en toneelschrijfster. Ze schreef tientallen boeken.Dit boek maakt deel uit van de serie ‘Ezelsoortjes*', waarbij leesplezier voorop staat. Voor beginnende lezers van ca. 7 jaar.

Over Enne Koens

Enne Koens (1974) is een Nederlandse auteur en toneelschrijfster. Na haar afstuderen als actrice schreef ze voornamelijk theater. In 2007 debuteerde ze met Tot alles gezegd is bij uitgeverij Podium. Sinds 2006 schrijft ze verscheidene korte verhalen in het Hollands Maandblad. In 2014 kreeg ze een Vlag en Wimpel voor haar eerste kinderboek Sammie en opa. Ze heeft een studie gevolgd op het Rits en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Koens is getrouwd en heeft twee kinderen.

Bibliografie

Boeken

  • Tot alles gezegd is (2007)
  • Vogel (2011)
  • Sammie en opa (2013)
  • Hotel Bonbien (2015)
  • Ik ben Vincent en ik ben niet bang (2017)
  • Die zomer met Jente (2019)
  • Stamina (2020)
  • Vanaf hier kun je de hele wereld zien (2021)
  • Een kleine groene puddingplaneet (2022)<…Lees verder op Wikipedia