Boek
Nederlands

Franse Pyreneeën

Erik Nieuwenhuis (auteur), Inge Pieters (auteur)
ANWB Actief is de reisgids voor de actieve vakantieganger.

De gids is bedoeld voor reizigers die binnen Europa op vakantie gaan en ter plekke een aantal dagtochten willen doen om de omgeving te verkennen. Dat kan met deze gidsen per fiets, te voet of met de auto. Het begint met plaatsbeschrijvingen van alle plaatsen in het gebied die de moeite waard zijn. Vervolgens komen de dagtochten
Titel
Franse Pyreneeën
Auteur
Erik Nieuwenhuis Inge Pieters
Taal
Nederlands
Editie
5de geheel herz. dr.
Uitgever
Den Haag: ANWB, 2009
139 p.
ISBN
9789018028381

Besprekingen

Reisgidsje voor de Franse Pyreneeën in de ANWB reeks Actief & Anders. Voorin korte tips voor bezienswaardigheden en een inleiding over de typische kenmerken van het gebied. Vervolgens, opgedeeld in drie gebieden, beschrijvingen van de plaatsen in de Franse Pyreneeën in alfabetische volgorde. Daarna dertig dagtochten: achttien wandeltochten (incl. stadswandelingen door Pau en Perpignan en Toulouse), een fietstocht en tien autotochten. Alle twee tot vier uur durende tochten zijn door de gemiddelde vakantieganger te doen (geen zware bergtochten). Ze zijn redelijk gedetailleerd beschreven, ieder met een duidelijk kaartje, en veelal met kleurenfoto. Tot slot nog algemene informatie in een ABC over sportieve activiteiten, eten en drinken, winkelen, adressen en een register. Kleine letter. Herziene en iets uitgebreide druk.

Over Erik Nieuwenhuis

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Stunteltje

Erik Nieuwenhuis is een Nederlands schrijver. In 2010 verscheen bij uitgeverij Nieuw Amsterdam zijn debuutroman Een gat in de lucht. Deze roman was een van de drie genomineerden voor de Academica Literatuurprijs 2012. In 2012 verscheen de tweede roman van Nieuwenhuis, Man van de wereld, bij uitgeverij Thomas Rap.

In de jaren 90 verschenen verhalen van Nieuwenhuis in literaire tijdschriften als Millennium, Maatstaf en Schrijver & Caravan, waarvan hij ook een van de oprichters was. In 1996 ontving Nieuwenhuis het Hendrik de Vries-stipendium voor een selectie uit zijn verhalen. In 2016 werd hem het Belcampo Stipendium toegekend.

In 2010 publiceerde uitgeverij AFDH de bundel Woordsoep, een bundeling van een aantal columns van de website "woordsoep".

Verder werkte hij mee aan het boek Motorrrraria (uitgeverij AFdH). Hij schrijft literaire columns op de website van het tijdschrift Tzum en ultrakorte …Lees verder op Wikipedia