Boek
Nederlands
In de jaren ’70, tien jaar na de dood van zijn vrouw, stuit een Britse oud-gevechtspiloot op een sjaal die hem vreemd bekend voorkomt. Als hij vervolgens de dagboeken van zijn overleden echtgenote vindt, komt zijn leven in een heel ander daglicht te staan.
Onderwerp
Wereldoorlog II, Liefde
Titel
Denk aan mij
Auteur
Frances Liardet
Vertaler
Mariella Duindam
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Think of me
Uitgever
Amsterdam: Nieuw Amsterdam, 2022
367 p. : plattegrond
ISBN
9789046829370 (paperback)

Besprekingen

Een historische roman over de kracht van echte liefde en de vraag of we een ander ooit werkelijk kunnen kennen. In een schuilkelder in Egypte houden Yvette en James in 1942 voor het eerst elkaars hand vast als boven hun hoofd een bombardement losbarst. James, een Britse gevechtspiloot, weet Yvette na de oorlog weer te vinden. Als kersvers echtpaar vertrekken ze naar Engeland, waar een tragische gebeurtenis hun huwelijk in gevaar brengt.

 In 1974, tien jaar na de dood van zijn vrouw, solliciteert James op een nieuwe baan in het dorpje Upton, waar hij een sjaal vindt die hem vreemd bekend voorkomt. Als hij ook nog op Yvettes dagboeken stuit, komt zijn hele leven in een ander daglicht te staan.‘Denk aan mij’ is vlot en meeslepend geschreven en wisselt van perspectief tussen het heden van James in de jaren zeventig en de dagboekfragmenten uit het verleden van Yvette. Frances Liardet (1962) is romanschrijver en vertaler van Arabische literatuur.