Boek
Nederlands

Het wolfje dat geen roedel nodig had

Gaia Willemars (auteur), Anouschka Boswijk (illustrator)
+1
Het wolfje dat geen roedel nodig had
×
Het wolfje dat geen roedel nodig had Het wolfje dat geen roedel nodig had

Het wolfje dat geen roedel nodig had

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Wolfje besluit om zijn roedel te verlaten en in zijn eentje op avontuur te gaan. Hij ontmoet dieren die ook alleen leven en heel gelukkig zijn. Prentenboek met waterverfillustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Het wolfje dat geen roedel nodig had
Auteur
Gaia Willemars
Illustrator
Anouschka Boswijk
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Volt, copyright 2023
[42] p. : ill.
ISBN
9789021469799 (hardback)

Besprekingen

Een stoer prentenboek over zelfstandigheid.Wolfje woont samen met zijn wolvenroedel. Als familie doen ze alles samen, maar wolfje is erg nieuwsgierig naar de buitenwereld. Hoe zou het zijn om alleen te leven? Hij besluit op avontuur te gaan en trekt eropuit: hij ontmoet allerlei andere dieren die ook alleen leven en heel gelukkig zijn. Wolfje leert van ze en maakt nieuwe vrienden. Samen doen ze dingen die je ook heel goed in je eentje kunt doen. Opgewekt geschreven. Met artistieke waterverfillustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Het wolfje dat geen roedel nodig had

Wolfje kijkt uit het raam en voelt het kriebelen in zijn buik. Hij wil de wijde wereld in! Maar wolven leven in een roedel en doen alles samen, waarschuwt zijn vader hem. Wat zou er gebeuren als Wolfje het erop zou wagen, zijn stoute schoenen aantrekken en toch een stapje in de wereld zou durven zetten?Dit prentenboek is de eerste spruit van een samenwerking tussen Gaia Willemars en Anouschka Boswijk, en het tweede van de pen van Willemars. Samen brengen ze in zwierige waterverftekeningen en een ondeugend handschrift een herkenbaar verhaal over de honger naar vrijheid en zelfstandigheid. De open blik van het eigengereide wolfje en zijn makers maakt van dit prentenboek een hedendaags coming-of-ageverhaal. Diversiteit is vanzelfsprekend, en spat in woord en kleur van de pagina’s. Een leuk extraatje voor opmerkzame kinderen en meelezende volwassenen zijn de meestal komische, soms bewustmakende verwijzingen naar andere prentenboeken, artiesten of zelfs actuele v…Lees verder