Boek
Nederlands

Ben ik een influencer?!

Geronimo Stilton (auteur), Loes Randazzo (vertaler), Alessandro Muscillo (illustrator)
Geronimo is ineens razend populair op social media omdat influencer Loulou hem steeds fotografeert. Wat voert Loulou in haar schild? Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Sociale media
Titel
Ben ik een influencer?!
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Loes Randazzo
Illustrator
Alessandro Muscillo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Influencer per caso
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
113 p. : ill.
ISBN
9789464019230 (hardback)

Besprekingen

Een hedendaags avontuur van Geronimo Stilton in de reeks 'Geronimo Stilton 2.0*'. Wanneer Geronimo de populaire Loulou Chapeau ontmoet, verandert zijn leven plotseling totaal. Loulou is een influencer. Geronimo komt haar tegen op straat, in de boekhandel en als hij zijn hond uitlaat in het park. Loulou Chapeau neemt heel veel foto’s van haarzelf met Geronimo. Ineens is Geronimo zelf ook populair op social media. Het lijkt alsof Loulou verliefd is op Geronimo, maar eigenlijk is ze heel wat anders van plan. Het boek is met humor geschreven. Met speelse typografie en grappige kleurenillustraties in de bekende Stilton-stijl. Geronimo Stilton is het pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige serie uitgegeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958). Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties