Boek
Nederlands

De duistere kroon

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Manon Smits (vertaler)
De Spinnenkoningin heeft de Duistere Kroon bemachtigd, een voorwerp met een vreselijke toverkracht. Ze hoopt hiermee de Ridders van de Zilveren Roos te kunnen verslaan. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De duistere kroon
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
La corona d'ombra
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2015
309 p., [8] p. pl. : ill.
Aantekening
De pagina's platen zijn het "register van de ridderacademie" en bevatten tekst en illustraties
ISBN
9789085922957 (hardback)

Besprekingen

De Ridders van de Zilveren Roos trekken opnieuw ten strijde tegen de duistere vijanden van Fantasia. In dit vierde en laatste deel van de serie 'Ridders van Fantasia'* moet de eeuwige strijd tussen Goed en Kwaad eindelijk zijn beslag krijgen. De Spinnenkoningin heeft zich de Duistere Kroon toegeëigend, een voorwerp met een vreselijke toverkracht. Ze hoopt hiermee aan de Ridders de beslissende klap te kunnen uitdelen. Die zullen nogmaals proberen de zeer lange strijd te beslechten in het voordeel van Fantasia en de sinistere Spinnenvorstin voor eens en altijd uit te schakelen. En zou het grote kwaad misschien toch een sprankje goedheid kunnen bevatten? De tekst en de illustraties zijn gedrukt in sepiakleur. Soms vertederend, dan weer angstaanjagend, verbeelden ze de gebeurtenissen in de 28 hoofdstukken. Het stofomslag vormt aan de binnenzijde een fraaie poster van ridder Zordan. In het boek bevindt zich in kleur een register van de ridderacademie, dat niet veel toevoegt. Vanaf ca. 10 j…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties