Boek
Nederlands

De roof van de gi-ga-diamant

Geronimo Stilton (auteur), Davide Turotti (illustrator), WASABI! (illustrator)
Geronimo Stilton (ik-figuur) doet met zijn opa mee aan een golftoernooi. Al snel blijkt dat iemand de Super Cup wil stelen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Diefstal
Titel
De roof van de gi-ga-diamant
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Davide Turotti WASABI!
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il furto del diamante gigante
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
115 p. : ill.
ISBN
9789054616610 (hardback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Zijn opa Wervelwind dwingt hem om met hem mee te doen aan een golftoernooi. De winnaars mogend de Super Cup mee naar huis nemen. Maar al gauw blijkt dat iemand de Super Cup wil stelen. Vriend Nul Nul K komt in actie. Deel 40 van de serie over muizen, waarin de humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden, zoals schriel en silhouette. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Van de tekst is het merendeel gedrukt in duidelijke letter met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Naast ee…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties