Boek
Nederlands

De roof van het gouden boek

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Silvia Bigolin (illustrator)
Opa Wervelwind vraagt aan Geronimo om een nieuwe Fantasia te schrijven. Als het boek af is, wordt Geronimo's laptop gestolen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De roof van het gouden boek
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi Silvia Bigolin Christian Aliprandi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Caccia al libro d'oro
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
117 p. : ill.
ISBN
9789085922674 (hardback)

Besprekingen

De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Omdat het tien jaar geleden is dat het eerste boek over Geronimo Stilton verscheen, vraagt opa Wervelwind aan Geronimo om een nieuwe Fantasia te schrijven. Maar als het boek af is, wordt Geronimo's laptop gestolen. Deel 71 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Hierdoor is het ook een heel informatief boek. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Daarvan is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichting en lettergrootte. Deze speelse aanpak maakt het boek extra aantrekkelijk voor spaarzame lezers. Voorlez…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties