Boek
Nederlands

De tovenaar van Oz

Geronimo Stilton (auteur), L.Frank Baum (naar het werk van), Dorette Zwaans (vertaler)
Een tornado blaast muizinnetje Dorothy en haar hondje Toto de lucht in en voert hen mee naar het Land van Oz. Om de weg terug te vinden gaat Dorothy op zoek naar de grote tovenaar van Oz. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De tovenaar van Oz
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
L.Frank Baum
Vertaler
Dorette Zwaans
Illustrator
Danilo Loizedda
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il meraviglioso Mago di Oz
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
213 p. : ill.
ISBN
9789085922261 (hardback)

Besprekingen

Ergens op de prairie blaast een tornado het boerderijtje met muizinnetje Dorothy en haar hondje Toto de lucht in en voert hen mee naar het Land van Oz. Om de weg terug te vinden gaat Dorothy op zoek naar de grote tovenaar van Oz. Een lange gevaarlijke reis volgt, maar onderweg sluit een bont gezelschap zich bij haar aan. Geronimo Stilton vertelt het wereldberoemde verhaal van L. Frank Baum (1900) in zijn eigen woorden. De opvallende vormgeving in ‘Stiltonstijl’ zorgt, zoals in alle delen, voor een visueel aantrekkelijk en verzorgd eindresultaat. Het grote lettertype met ruime interlinie en veelvuldig gebruik van typografische accentuering in allerlei kleuren geven het boek een speels uiterlijk en vergemakkelijken het lezen. De kleurrijke striptekeningen, variërend van een schets tot twee volledige pagina’s, zijn levendig en helder. Het oorspronkelijke verhaal wordt op de voet gevolgd en is vlot leesbaar. Met inhoudsopgave en een korte biografie over L. Frank Baum. Op de schutbladen zi…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties