Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het monster van Lago Lago

Geronimo Stilton (auteur), Paolo De Capite (illustrator), Anna Ziche (illustrator)
In het eerste verhaal gaat Geronimo op zoek naar het monster van Lago Lago, waarover hij gelezen heeft in de concurrerende krant ‘De Rioolrat’. In het tweede verhaal onderzoekt hij waarom mensen in het nieuwe winkelcentrum van Rokford spontaan beginnen te dansen, zingen en kopen.
Onderwerp
Mysteries
Titel
Het monster van Lago Lago / tekst Geronimo Stilton ; ill. Paolo Di Capite en Anna Ziche ... [et al.]
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Paolo De Capite Anna Ziche
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mostro di Lago Lago
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2010
82 p. : ill.
ISBN
9789054616320 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Het monster van Lago Lago is alweer het vijfenvijftigste deel uit de omvangrijke ‘Geronimo Stilton’-reeks. Deze keer dekt de titel niet helemaal de lading. Het boek bevat namelijk twee aparte verhalen die nauwelijks wat met elkaar te maken hebben. Het enige wat ze bindt, is dat ze beide opgevat zijn als detectiveverhaal. Via aanwijzingen kan de lezer zelf op zoek gaan om het mysterie op te lossen.
In het eerste verhaal wordt er een vreemd monster waargenomen in het meer van Lago Lago. Geronimo’s rivale, Ratja Ratmuis, is er als de kippen bij om dit nieuws op de voorpagina te zetten van ‘De Rioolrat’. Dat kan Geronimo niet zomaar laten gebeuren. Hij reist af naar het meer en probeert als eerste exclusieve foto’s te maken voor zijn eigen krant. Maar Geronimo ontdekt al snel dat er bedrog in het spel is. Er gebeuren immers vreemde dingen rond het meer van Lago Lago. Na wat speurwerk komt de waarheid uiteindelijk aan het licht.
In het tweede verhaal wordt er een nieuw win…Lees verder
De muis Geronimo Stilton is de uitgever van de krant 'De Wakkere Muis'. Twee verhalen in één boek. In 'Het monster van Lago Lago' wordt er in het meer van Lago Lago een angstaanjagend monster gesignaleerd. Geronimo gaat op onderzoek uit. Al snel blijkt er iets niet te kloppen aan het verhaal. In 'Het perfecte bedrog' raakt Geronimo verzeild in een mysterie rond een nieuw winkelcentrum, waar de muizen wel erg graag willen kopen. Deel 55 van de serie over muizen, waarin humor centraal staat en waarbij alle menselijke zwakheden worden opgeblazen en ook muizenzwakheden blijken te zijn. Het geheel is geschreven in de ik-vorm vanuit het perspectief van Geronimo. De vlot lezende tekst bevat soms ook moeilijke woorden. De vele grappige, cartooneske kleurenillustraties ondersteunen de tekst. Daarvan is het merendeel gedrukt in duidelijke letters met schreef, maar er worden ook veel visuele effecten meegegeven in de vorm van gekleurde letters, verschillende lettertypen en variërende tekstrichti…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties