Makkelijk lezen
Nederlands

Het raadsel van de schat

Geronimo Stilton (auteur), Larry Keys (illustrator), Sara Copercini (illustrator)
Oom Sub is al jaren zoek. Hij verdween toen hij met zijn schip op zoek ging naar een schat. Tante Lillie vraagt of Geronimo haar wil helpen zoeken naar oom Sub. Maar er zijn ook boeven op zoek naar de schat! Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Schatten zoeken
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Het raadsel van de schat / Tekst Geronimo Stilton ; omgeschreven door Emy Geyskens en Juliëtte Rosenkamp ; ill. Larry Keys, Sara Copercini en Christian Aliprandi
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Larry Keys Sara Copercini Christian Aliprandi
Vertaler
Loes Randazzo
Bewerker
Emy Geyskens Juliëtte Rosenkamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero del tesoro scomparso
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
116 p. : ill.
ISBN
9789085923947 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

De tante van Geronimo komt op bezoek, het is zijn lievelingstante. Ze komt Geronimo vragen om mee te gaan om oom Sub te zoeken die jaren geleden vermist is geraakt. Oom Sub was tientallen jaren geleden vermist toen hij met zijn schip op zoek was naar een schat. Maar Geronimo en zijn familie zijn niet de enigen die op zoek zijn naar de schat, er zijn andere kapers op de kust… Leesboekje voor moeizame lezers in dezelfde vormgeving als andere ‘Stiltons’; met kleurige lettertypes in verschillende groottes, veel grappige plaatjes en fantasie. De bladspiegel is ruim en daardoor overzichtelijk. Het is een deeltje in de reeks Makkelijk Lezen, waardoor het nog eenvoudiger te lezen is voor kinderen die moeite hebben met lezen. Deze serie heeft nog kortere zinnen, geen moeilijke woorden en grote letters, daardoor zal het uitlezen van een boek een bereikbaar doel zijn. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties