Boek
Nederlands

Het versteende eiland

Geronimo Stilton (auteur), Danilo Barozzi (illustrator), Manon Smits (vertaler)
De jonge elf Saturno krijgt een visioen, waarin de feeënkoningin Florina hem vraagt om het Riddereiland te verlossen uit een toverslaap. Alles is versteend: de inwoners, dieren en bomen. De sterrenelfin Spica vergezelt Saturno op zijn missie. Ze vertrekken op de rug van een draak.
Onderwerp
Elfen
Titel
Het versteende eiland
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Danilo Barozzi
Vertaler
Manon Smits Pieter van der Drift
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
L'isola pietrificata
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2012
341, [32] p. : ill.
ISBN
9789077826706 (hardback)

Besprekingen

Ridders, draken, versteende steden, feeën, zeeslangen en heksen, het zijn slechts enkele figuren waarmee Saturno en Pica te maken krijgen in dit avontuur. Dappart de boself, of hoe Saturno echt heet, is de uitverkorene om de versteende stad te bevrijden van de vloek van de heks Stega en haar kompanen. Riddereiland is gedoemd om te verdwijnen in de zee en opnieuw een plaats in te nemen op de zeebodem. Saturno's vader was een van de grote beschermers van het eiland, maar raakte zelf versteend toen hij in een vlucht probeerde het rijk te beschermen. Zijn zoon is de laatste hoop op redding. Die wordt ondersteund door Pica, de sterrenelfin, die duidelijk helemaal in de ban is van deze sterke, jonge boself, en met zijn blauwe draak Halvestaart gaan ze samen op avontuur. Zal het hen lukken om Riddereiland te bevrijden van de vloek?
Het versteende eiland is het vijfde deel van 'De kronieken van Fantasia', een reeks binnen het concept van 'Geronimo Stilton'. De personages worden b…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties