Boek
Nederlands

Jolanda, de dochter van de Zwarte Piraat

Geronimo Stilton (auteur), Emilio Salgari (naar het werk van), Andrea Denegri (illustrator)
Als Kapitein Morgan hoort dat de dochter van de Zwarte Piraat gevangen wordt gehouden door de graaf van Medina, besluit hij om haar te gaan bevrijden. Veel spannende avonturen volgen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Jolanda, de dochter van de Zwarte Piraat
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Emilio Salgari
Illustrator
Andrea Denegri Edwyn Nori
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Jolanda, la figlia del Corsaro Nero
Parallelle titel
Jolanda, dochter van de Zwarte Piraat
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
211 p. : ill.
ISBN
9789085922629 (hardback)

Besprekingen

Als Kapitein Morgan, opvolger van de Zwarte Piraat, ter ore komt dat diens dochter Jolanda gevangen wordt gehouden door de graaf van Medina, staat hem maar één ding te doen: erop af én haar bevrijden uit de handen van deze (muizen)vijand! Een rits van avonturen volgt elkaar in sneltreinvaart op: de slag om Gibraltar, het opofferen van hun grootste schip de Caramada, een gevecht tegen de natuur (orkaan), staande blijven op een wegdrijvend eiland, Kumara helpen in de strijd tegen de kannibalen van de Oyaculé-stam, krokodillen op afstand houden en de eindstrijd in/om Panama. In deze handzame, stevige uitgave vertelt Geronimo Stilton op eigen wijze deze klassieker uit de literatuur, oorspronkelijk geschreven door Emilio Salgari (1862-1911). Naast de ‘muizige’ woordgrapjes trekken de kleurige illustraties en opvallende woorden in de tekst, meteen de aandacht. Om voor te lezen en zelf te lezen (dat vraagt wel om gevorderde leestechniek en leesbegrip). Echter: de in hoge mate aanwezige avont…Lees verder

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia