Boek
Nederlands

Sherlock Holmes, meesterspeurder

Geronimo Stilton (auteur), Arthur Conan Doyle (naar het werk van), Ivan Bigarella (illustrator)
Geronimo Stilton is dol op de verhalen over de beroemde superslimme detective Sherlock Holmes. Daarom besluit hij drie spannende verhalen over de meesterspeurder en zijn vriend dokter Watson na te vertellen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Sherlock Holmes, meesterspeurder
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Arthur Conan Doyle
Illustrator
Ivan Bigarella Edwyn Nori
Vertaler
Dorette Zwaans
Concept
Elisabetta Dami
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Le avventure di Sherlock Holmes
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2016
213 p. : ill.
ISBN
9789085923664 (hardback)

Besprekingen

Sherlock Holmes en zijn vriend Dr Watson zijn bekend vanwege het succesvol oplossen van vele misdrijven. Met name door heel goed te luisteren en alles niet klakkeloos aan te nemen, vinden ze de dader. Geronimo Stilton is gek op lezen en heeft daarom een aantal avonturen van Sherlock Holmes en zijn vriend Watson herschreven. Alles speelt zich, net als in de originele verhalen, in Londen af. Het grote verschil is dat alle personages muizen zijn. Het boek bevat drie verschillende verhalen over Sherlock Holmes: De Club van de Rode Haren, De blauwe diamant en De gouden kroon. Ze zijn voorzien van vele kleurige illustraties en de bekende overvolle bladspiegel. Achterin een korte beschrijving van Sir Conan Doyle, de auteur van de Sherlock Holmes verhalen. Leuk om de jonge leeftijdsgroep kennis te laten maken met een van de bekendste Engelse auteurs en zijn verhalen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties