Boek
Nederlands

Hoeveel babypoesjes?

+1
Hoeveel babypoesjes?
×
Hoeveel babypoesjes? Hoeveel babypoesjes?

Hoeveel babypoesjes?

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mama Schaap, Mama Poes en Mama Kip hebben zo’n dikke buik. Hoeveel kleintjes zullen ze bij zich dragen? En hoe is dat bij de andere mamadieren op de boerderij? Prentenboek met paginagrote, sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm, met enkele afgesneden pagina’s. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Dieren, Baby's, Tellen
Titel
Hoeveel babypoesjes?
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2016
[16] p. : ill.
ISBN
9789044828221 (hardback)

Besprekingen

Guido Van Genechten, bekend van onder meer ‘De wiebelbillenboogie’ en de verhalen over Rikki het konijn, komt opnieuw met een prachtige uitgave voor de allerkleinsten. Dit kleurrijke prentenboek op rijm gaat over dierenmama’s en hun kleintjes, en kan op diverse manieren gelezen worden. Op elke dubbele pagina zien we een dier, waarbij op rijm steeds gevraagd wordt hoeveel baby’s deze mama zal krijgen. De spread heeft een halve pagina in het midden, die dient als een soort grote flap om het antwoord nog even te verstoppen. Het stevige papier is ook voor peuterhandjes goed om te slaan. De prenten zijn zoals we die van Van Genechten kennen: kleurrijk, met grote kleurvlakken en vriendelijk ogende dieren. Bij elk dier komen verschillende (soms gecombineerde) elementen aan bod, waaronder tellen, ritme door middel van alliteratie en eindrijm (dat soms helaas niet helemaal lekker loopt), en dieren en hun geluiden. Deze afwisseling maakt dat er bij het lezen steeds iets nieuws ontdekt kan worde…Lees verder

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max