Wanneer een vierjarig autistisch jongetje tijdens een vakantie verdwijnt in de woestijn, openen de media een klopjacht op zijn rijke ouders. Hun lot is verbonden met dat van een Britse rockster, een aanbidder van buitenaards leven, een Irakese vluchteling en een achttiende-eeuwse franciscaner ontdekkingsreiziger. De verhaallijnen van deze roman spelen zich af in verschillende tijdsgewrichten, maar
Onderwerp
Californië, Woestijnen
Titel
Coyote
Auteur
Hari Kunzru
Vertaler
Rob van der Veer Anneke Bok
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gods without men
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Podium, 2012
493 p.
ISBN
9789057595257 (paperback)

Besprekingen

In zijn vierde roman volgt de Britse journalist-auteur een merkwaardige familie: Jaz, een Indiaas wiskundegenie en beursexpert, zijn joodse vrouw Lisa en hun autistische zoon Raj. Als de 4-jarige Raj onhandelbaar wordt, trekt het gezin op stap naar de Mojave-woestijn. In de regio verdwijnen regelmatig kinderen, die later weer opduiken, schijnbaar dezelfden, maar wel degelijk veranderd. Ook Raj verdwijnt en een mediastorm barst los waarbij vooral Lisa het moet ontgelden. Rond dit gebeuren weeft Kunzru een breed weefsel, een hele reeks substories die samen meer dan 150 jaar overspannen, met een lading interessante motieven: onvermogen tot communiceren, religieus fanatisme, clash tussen mainstream en subculturen, new age, ufo’s, drugs, indiaanse tricksters. Hij slaagt erin om de vele lijnen van zijn montageroman toch samen te houden en een prikkelende X-Files sfeer op te bouwen. Een intrigerende, caleidoscopische roman. Kleine druk.

Over Hari Kunzru

GFDL 1.2 - Foto van/door Slowking4

Hari Mohan Nath Kunzru (Londen, 1969) is een Britse auteur en journalist van Indiase (Kasjmiri Pandit) afkomst. Hij is vooral bekend van The Impressionist. Zijn werk werd vertaald in twintig talen.

Biografie

Kunzru groeide op in Essex. Hij studeerde Engelse taal en cultuur aan de Universiteit van Oxford en behaalde daarna een mastertitel in de Filosofie en Literatuur aan de nog jonge Universiteit van Warwick. Vanaf 1998 was Kunzru werkzaam als verslaggever voor kranten als The Guardian en The Daily Telegraph. Eveneens was hij correspondent voor het tijdschrift Time Out en interviewer bij het Sky-programma The Lounge.

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia