Softbalspeelster Lisa, die vanwege haar leeftijd uit het nationale team is gezet moet kiezen tussen twee mannen
Titel
How do you know / written and dir. by James L. Brooks
Regisseur
James L. Brooks
Componist
Hans Zimmer 1957-
Acteur
Reese Witherspoon Owen Wilson Paul Rudd Jack Nicholson
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
116 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans e.a.
EAN
8712609669299

Besprekingen

Een romantische komedie uit 2011 met Reese Witherspoon (Water for elephants; Legally blonde), Owen Wilson, Paul Rudd en Jack Nicholson, geschreven en geregisseerd door James L. Brooks (Spanglish; As good as it gets). Lisa is beroeps-softbalspeelster, maar wordt vanwege haar leeftijd – 31 jaar – uit het nationale team gezet. Wat moet ze nu met haar leven? Via een vriendin krijgt ze een blind date met zakenman George, wiens privé- en zakenleven ook al een puinhoop is. En dan is er nog Lisa's vriendje, vrouwenverslinder en topsporter Matty. Patricia Smagge (Movie2movie, i) vindt de film te lang, rommelig en inspiratieloos en de acteurs niet meer dan middelmatig. Ook Peter Janssens (Cinevison, i) ziet teveel verhaallijnen, maar dankzij een 'puike cast' en 'de hand van de maestro' is er 'voor de liefhebber van het genre nog net voldoende te genieten(...)'. Met extra's.

Over James L. Brooks

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Tim from Keene, NH, USA

James Lawrence Brooks (New York, 9 mei 1940) is een Amerikaanse regisseur, producent en scenarioschrijver. Brooks won 3 Oscars voor de film Terms of Endearment, waaronder voor beste regisseur en beste film. Hij is ook vooral bekend als een van de makers van The Simpsons.

Levensloop

Brooks is geboren in Brooklyn (New York) maar getogen in North Bergen (New Jersey). Zijn ouders, Dorothy en Edward Brooks, waren Joodse verkopers. De vader van Brooks verliet zijn vrouw toen hij hoorde dat zij zwanger was, Brooks verloor contact met zijn vader toen hij 12 was. Zijn moeder stierf toen hij 22 was. Brooks studeerde af in de Weehawken High School. Tijdens zijn schooltijd werkte hij bij de schoolkrant, waarvoor hij soms sprak met bekendheden, waaronder Louis Armstrong. Brooks was getrouwd met Holly Beth Holmberg van 1978 tot 1999, zij hadden samen twee kinderen. Hij is nu getrouwd met Marianne Catherine, zij hebben samen één…Lees verder op Wikipedia

Suggesties