Boek
Nederlands

In memoriam

Jeffery Deaver (auteur), Ralph van der Aa (vertaler)
Titel
In memoriam
Auteur
Jeffery Deaver
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Roadside crosses
Editie
1
Uitgever
Houten: Unieboek, 2010
414 p.
ISBN
9789047511649 (paperback)

Besprekingen

Een auto met vier inzittenden, die na een fuif op weg zijn naar huis, raakt van de weg af. De twee tienermeisjes op de achterbank zijn op slag dood. Op de populaire blog 'The Chilton Report' wordt meteen de aanval ingezet op de bestuurder van de gecrashte auto, Travis Brigham. Dan verschijnen er houten kruisjes versierd met rozenblaadjes langs de weg. Niet om de dode verkeersslachtoffers te gedenken, de datum op de kruisjes voorspelt toekomstige doden. Het eerste slachtoffer is Tammy Foster, de andere passagier die de crash overleefde. Zij wordt op het nippertje gered. Dan volgt een moordpoging op een van de andere meisjes die haatmails richting Travis Brigman sturen. Daardoor wordt Brigman verdachte nummer één, maar tijdens zijn arrestatie kan hij ontsnappen. Ondertussen blijven de kruisjes verschijnen en breidt de moordenaar zijn actieterrein uit. Twijfel steekt de kop op: is verdachte Travis wel de seriemoordenaar of moet de politie haar actieradius uitbreiden?

In memoria…Lees verder
De hulp van FBI-agente Kathryn Dance wordt ingeroepen bij de zoektocht naar een seriemoordenaar op het Monterey schiereiland in Californië. De dader kondigt zijn moorden aan via witte herdenkingskruizen langs de snelwegen. Het blijkt te gaan om Travis Brigham, een tiener die betrokken was bij een fataal auto-ongeluk en sindsdien wordt bedolven onder haatmails, o.a. op de populaire weblog van een lokale moraalridder. Kathryn zoekt verbeten naar zijn schuilplaats zodat er niet nog meer slachtoffers zullen vallen, ondertussen werkt Travis, gebruikmakend van de persoonlijke gegevens die de cyberpesters achterlaten op internet, zijn lijstje af. In een subplot moet Dance zich ook nog bezighouden met een rechtszaak tegen haar moeder. Goed geschreven, spannende thriller met verrassende wendingen, een sympathieke hoofdpersoon en een actueel thema. De weblog uit het verhaal kun je bezoeken (www.thechiltonreport.com). Een van de NY Times Notable Crime Books of 2009, De Crimezone-recensent was n…Lees verder

Over Jeffery Deaver

Jeffery Deaver (Glen Ellyn (Illinois), 6 mei 1950) is een Amerikaanse schrijver.

Deaver was oorspronkelijk journalist maar studeerde later rechten en werd advocaat. Hij begon destijds ook met het schrijven van boeken.

De populairste boekenreeks die hij heeft uitgebracht, draait helemaal om de hoofdpersoon - detective Lincoln Rhyme - en zijn assistente Amelia Sachs. Vrijwel al zijn werk eindigt met een of meer verrassende wendingen.

Van drie van zijn boeken zijn films gemaakt: The Bone Collector (1999), The Devil's Teardrop (2010) en van A Maiden's Grave een tv-film genaamd Dead Silence (1997).

Op verzoek van de erfgenamen van Ian Fleming (in opdracht van Ian Fleming Publications Ltd ) schreef Jeffery Deaver een nieuw James Bondverhaal dat de titel Carte Blanche meekreeg. Het werd op 25 mei 2011 in Londen aan de pers voorgesteld en werd in de VS en in Canada op 14 juni 2011 door Simon & Schuster gepubliceerd. …Lees verder op Wikipedia