Boek
Nederlands

De koninklijke leerling

John Flanagan (auteur), Laurent Corneille (vertaler)
+1
De koninklijke leerling
×
De koninklijke leerling De koninklijke leerling
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Will zit diep in de put na de moord op Alyss. Gelukkig krijgt hij een nieuwe opdracht: Will gaat prinses Maddie, dochter van Koning Arnaut en Cassandra opleiden tot Grijze Jager. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De koninklijke leerling
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Laurent Corneille
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The royal ranger
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2013
447 p.
ISBN
9789025754150 (paperback)

Besprekingen

Na het kwijtraken van een belangrijk persoon in zijn leven, gaat Will door een moeilijke tijd. Hij verliest zijn taken als Grijze Jager uit het oog en wordt enkel nog gedreven door wraak. Tegelijkertijd worstelen zijn vrienden Arnaut en Cassandra met het gedrag van hun tienerdochter. Zodra ze de mogelijkheid ziet, sluipt Madelyn namelijk het kasteel uit om op jacht te gaan, zonder stil te staan bij haar positie als prinses en bij wat het zou betekenen voor het koninkrijk als haar iets zou overkomen. Wills oude leraar, de roemruchte Halt, komt op de proppen met een oplossing om zowel Will als Maddie opnieuw op het juiste pad te krijgen. Op die manier wordt Madelyn de eerste vrouwelijke leerling-Jager ooit en Will haar leraar. Wanneer een Grijze Jager een mysterieuze dood sterft en ze geruchten opvangen over de spoorloze verdwijning van enkele kinderen uit de naburige dorpen, gaan ze samen op onderzoek uit.
De koninklijke leerling is het twaalfde deel in de reeks rond Will V…Lees verder
Will, belangrijk lid van de Grijze Jagers, zit diep in de put na de moord op zijn geliefde Alyss. Niets lijkt hem uit zijn lethargie te kunnen halen, tot zijn vrienden besluiten dat hij een nieuwe opdracht moet krijgen. Will wordt de mentor van prinses Maddie (Madelyn), dochter van Koning Arnaut en zijn gade Cassandra - onder Wills hoede zal de recalcitrante jongedame opgevoed en opgeleid worden tot Grijze Jager. Wanneer op een dag een Grijze Jager dood wordt gevonden, wordt aan Will en Maddie de opdracht verstrekt om die dood te gaan uitzoeken. Twaalfde deel in de vermaarde reeks 'De Grijze Jager'. Opnieuw een wervelende vertelling, vol spannende, maar ook pedagogische en menselijke momenten, die zich afspeelt in een mythische wereld waarin ver verleden en actueel heden mooi vervlochten zijn. Dit alles tegen de achtergrond van een gefingeerd en tegelijkertijd uiterst werkelijk aandoend landschap. Heerlijk boek om tijdens de komende winteravonden te verslinden. Vanaf ca. 11 jaar.

De Grijze Jager. De koninklijke leerling

In dit twaalfde deel van de Grijze Jager kunnen we lezen hoe Will zich volledig afsluit van zijn omgeving door het verdriet om het verlies van zijn vrouw Allyss. Zij verbrandde levend nadat de herberg waar ze logeerde in brand werd gestoken door Joris Ruhl, een zware crimineel. Will heeft zich voorgenomen de dood van Allyss te wreken en zet alles op alles om Joris Ruhl te vatten, koste wat het kost. Will wordt echter een verbitterd man.
Arnaud en Cassandra, die nu koning en koningin zijn, hebben één dochter, Madelyn, die rotverwend en tegendraads is. Ze weten zich geen raad meer met haar en roepen de hulp in van Grijze Jager Halt. Die besluit dat Madelyn eens een lesje in nederigheid verdient. Vermits Will alleen maar treurt om het verlies van zijn geliefde Allyss, moet hij zich maar over Madelyn ontfermen. Hij is trouwens haar peetoom. Will weet dat hij dit aan zijn beste vriend niet kan weigeren. Hij neemt Madelyn onder zijn hoede. Madelyn ziet het wel zitten om leerling Grijz…Lees verder

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties