Boek
Nederlands

Het beest van Boebalim

Jozua Douglas (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Het beest van Boebalim
×
Het beest van Boebalim Het beest van Boebalim
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De koningin van Tralala is ziek. De koning stuurt ridder Rik en zijn zoon Wout naar het eiland Boebalim. Daar woont een heks die een drankje kan maken. Het wordt een gevaarlijke tocht. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Het beest van Boebalim
Auteur
Jozua Douglas
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2015
56 p. : ill.
ISBN
9789048723317 (hardback)

Besprekingen

De bange ridder Rik en zijn dappere zoon Wout wonen op een groot kasteel. De koning van Tralala wil dat ze naar de heks op het eiland Boebalim varen. Die moet een drankje voor de zieke koningin maken. Het eiland ligt in een woeste zee, vol monsters. En op het eiland wonen gemene dwergen en rare beesten, zoals de bilrat en de verzinspin. De boze heks wil aanvankelijk niet helpen. Als de ridders de ingrediënten voor de drank wel voor haar willen verzamelen, gaat ze door de knieën. Ze moeten daarvoor ook nog de grijpgruwel en het grote zeemonster vangen. Tijdens hun tocht worden ze belaagd door de dwergen. Het lijkt er niet op dat hun gevaarlijke opdracht succes zal hebben. Zal de dapperheid van Wout uitkomst bieden en wat vindt de koning van ridder Rik? Deel uit de reeks 'B.O.J.', dat nog een boek over Wout en Rik bevat*. Het verhaal is in eenvoudige woorden en korte zinnen verteld, AVI-E4. In de tekst, met illustraties in aquarel, ecoline en zwart krijtpotlood, staat een aantal belangr…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties