Boek
Nederlands

Pech onderweg : over barre tochten en rampzalige reisjes

Jozua Douglas (auteur), Tosca Menten (auteur), Geert Gratama (illustrator)
+1
Pech onderweg : over barre tochten en rampzalige reisjes
×
Pech onderweg : over barre tochten en rampzalige reisjes Pech onderweg : over barre tochten en rampzalige reisjes

Pech onderweg : over barre tochten en rampzalige reisjes

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Stel dat je met je toch niet zo stoere tante in het spookhuis verdwaalt of je onverwacht met een tijdmachine in de dinotijd belandt. Vijftien korte en langere reisverhalen, waarbij steeds iets op vreselijke wijze misloopt. Met o.a. wijsheden en reistips. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Reizen
Titel
Pech onderweg : over barre tochten en rampzalige reisjes / De Gouden Grijns
Auteur
Jozua Douglas Tosca Menten
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, © 2019
239 p. : ill.
ISBN
9789026149092 (hardback)

Besprekingen

Met je toch niet zo stoere tante in het spookhuis verdwalen, met een tijdmachine in de dinosaurustijd belanden en een reis in een duikbootje winnen om vissen in de oceaan te fotograferen en daarbij belaagd worden door twee vechtende monsters. Dat en veel meer gebeurt in de vijftien in lengte wisselende verhalen die treffend zijn gevangen in de titel, want pech ligt steevast op de loer tijdens niet zo voorspoedig lopende uitstapjes. Het duo Douglas/Menten, o.a. bekendheid genietend van de Costa Banana-reeks en Dummie de Mummie-serie (beide zijn of worden verfilmd), heeft zich verenigend onder de naam 'De Gouden Grijns'. Middels een getekend portret wordt aangegeven wie van de twee het verhaal heeft geschreven. De rijkelijk aanwezige zwart-witillustraties versterken het humoristische gehalte van de verhalen. Het tweetal maakt zijn gekozen naam volledig waar, je leest de verhalen aangevuld met wijsheden, spreuken, geestige limericks en reistips met een grote glimlach. In 2017 maakten zij…Lees verder

Over Jozua Douglas

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Maike Douglas

Jozua Douglas (Eenrum, 1977) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. Zijn bekendste serie is Costa Banana.

Biografie

Jozua Douglas is geboren in Groningen (1977). Hij debuteerde als dichter op het 32e Poetry International festival in 2001. In 2009 verscheen zijn prentenboek De Kusjeskrokodil en andere lieve nachtbeesten'. Loes Riphagen verzorgde de illustraties. In 2012 debuteerde hij met het jeugdboek De verschrikkelijke badmeester, waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving. Met De gruwelijke generaal (2015) en De ongelooflijke Ravi Ravioli (2016) won hij de Pluim van de Kinderjury. Eind 2017 werd Douglas door de CPNB gevraagd het Kinderboekenweekgeschenk, De Eilandenruzie, voor 2018 te schrijven.

Douglas is de broer van kunstschilder Daniel Douglas. Hij woont en werkt in Wijk bij Duurstede

Bibliografie

Suggesties