Dvd
Engels

Downton Abbey. Seizoen 3, Deel 1

Julian Fellowes (scenarist), John Lunn (componist), Hugh Bonneville (acteur)
Titel
Downton Abbey. Seizoen 3, Deel 1 / created by Julian Fellowes
Scenarist
Julian Fellowes
Componist
John Lunn
Acteur
Hugh Bonneville Maggie Smith Elizabeth McGovern 1961- Michelle Dockery Jim Carter Phyllis Logan Joanne Frogatt Rob James-Collier
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2012
2 dvd-video's
Speelduur
ca. 300 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Noors, Zweeds
EAN
5050582928969

Besprekingen

Britse kostuumserie, geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park) met in de hoofdrollen Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Penelope Wilton, Dan Stevens en Michelle Dockery. De serie volgt de wederwaardigheden van de adellijke familie Crawley en hun vele bedienden op het imposante (fictieve) landgoed 'Downton Abbey'. De familie en hun bedienden herpakken zich na de ellende van de Eerste Wereldoorlog in dit derde seizoen. Deze serie is internationaal een succes. Jann Ruyters (Trouw 5-11-'11): '(...) Spannend genoeg, deze soapachtige intrige (...) De kracht van 'Downton Abbey' ligt dieper, in het Downton-sentiment: in de locatie, de etiquette, in het eindeloze huiselijke geredder en geregel waar je je als kijker aan kunt verlustigen. (...)' Winnaar van een Bafta 2012 Best director en Best Sound en 9 nominaties; winnaar Golden Globe 2012 Best mini-series or Motion Picture made for Television en 3 nominaties. De dvd-set bevat de eerste zes afleveringen van seizoen 3.

Over Julian Fellowes

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle MediaTV

Julian Alexander Kitchener-Fellowes, Baron Fellowes van West Stafford (Caïro, 17 augustus 1949), beter bekend als Julian Fellowes, is een Engels acteur, schrijver, regisseur en scenarioschrijver.

Achtergrond

Julian Fellowes is geboren in Caïro, Egypte als de jongste zoon van Olwen en Peregrine Edward Launcelot Fellowes, een diplomaat en Arabist die Haile Selassie terug op de troon kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fellowes' vader verliet later de Foreign Office om te gaan werken bij de Royal Dutch Shell. Van 1960 tot 1962 was hij hoofd van Shell in Nigeria. Zijn vrouw en zoons voegden zich daar bij hem. Na de dood van zijn eerste vrouw hertrouwde Peregrine Fellowes in 1982 met Lady Maureen Thérèse Josephine Noel, de dochter van de 4de Graaf van Gainsborough en de weduwe van de 15de Lord Dormer. Peregrine Fellowes stierf op 15 augustus 1999, Lady Maureen op 25 november 2009.

EducatieLees verder op Wikipedia

Suggesties