Dvd
Engels

Downton Abbey. Seizoen 5, Deel 1

Julian Fellowes (scenarist), John Lunn (componist), Maggie Smith (acteur)
Titel
Downton Abbey. Seizoen 5, Deel 1
Scenarist
Julian Fellowes
Componist
John Lunn
Acteur
Maggie Smith Hugh Bonneville Elizabeth McGovern 1961- Michelle Dockery Jim Carter
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2014
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 420 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Engels voor de slechthorenden
EAN
5053083019099

Besprekingen

Eerste deel van seizoen 5 (2014) van de Britse kostuumserie, geschreven door Julian Fellowes (Gosford Park) met in de hoofdrollen Maggie Smith, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern en Phyllis Logan. De serie volgt de wederwaardigheden van de adellijke familie Crawley en hun vele bedienden op het imposante (fictieve) landgoed 'Downton Abbey'. Dit seizoen speelt zich af in het jaar 1924. De nieuwe Labour-regering heeft veranderingen afgekondigd, die gevolgen hebben voor Downton Abbey. Robert, Mary en Branson moeten meer gaan samenwerken om het landgoed in goede staat te houden. Corinne van Duin (Volkskrant 2-11-'13): '(...) Downton is een soort soap in een prachtige setting. Wie van een fijn potje escapisme houdt, met veel snobby butlers, Engelse gazons en een flinke dosis geaffecteerde Engelse adel, compleet met spannende plotwendingen en romantische verwikkelingen, zit hier goed. En verkeert bovendien in gezelschap van miljoenen. (...)' Winnaar van veel prijzen, waaronder twee Golden G…Lees verder

Over Julian Fellowes

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Mingle MediaTV

Julian Alexander Kitchener-Fellowes, Baron Fellowes van West Stafford (Caïro, 17 augustus 1949), beter bekend als Julian Fellowes, is een Engels acteur, schrijver, regisseur en scenarioschrijver.

Achtergrond

Julian Fellowes is geboren in Caïro, Egypte als de jongste zoon van Olwen en Peregrine Edward Launcelot Fellowes, een diplomaat en Arabist die Haile Selassie terug op de troon kreeg tijdens de Tweede Wereldoorlog. Fellowes' vader verliet later de Foreign Office om te gaan werken bij de Royal Dutch Shell. Van 1960 tot 1962 was hij hoofd van Shell in Nigeria. Zijn vrouw en zoons voegden zich daar bij hem. Na de dood van zijn eerste vrouw hertrouwde Peregrine Fellowes in 1982 met Lady Maureen Thérèse Josephine Noel, de dochter van de 4de Graaf van Gainsborough en de weduwe van de 15de Lord Dormer. Peregrine Fellowes stierf op 15 augustus 1999, Lady Maureen op 25 november 2009.

EducatieLees verder op Wikipedia

Suggesties