Boek
Nederlands

De ijzerlegendes

Julie Kagawa (auteur), Angelique Verheijen (vertaler)
+1
De ijzerlegendes
×
De ijzerlegendes De ijzerlegendes
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Drie verhalen over Meghan, Ash en Puck. Meghan en Ash maken een gevaarlijke tocht naar het Winterhof. Puck en Ash krijgen een opdracht en Meghan krijgt een duistere voorspelling. Vanaf ca. 15 jaar.
Bevat
De oversteek : winter (P. 9-81)
De oversteek : zomer (P. 87-158)
De voorspelling (P. 163-267)
De enige echte survivalgids voor Nimmernimmer (P. 275-286)
Titel
De ijzerlegendes
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Angelique Verheijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The iron legends
Uitgever
Amsterdam: Harlequin Holland, 2015
286 p. : ill.
Aantekening
Deze bundel is een verzameling van novellen die in het verloop van de reeks passen tussen het eerste en het tweede boek, tussen het derde en het vierde boek en tussen het vierde en vijfde boek.
ISBN
9789034754660 (paperback)

Besprekingen

In dit boek staan drie legendes. Het eerste verhaal is in de ik-vorm geschreven en Meghan Chase is de hoofdpersoon. Zij vertelt over haar tocht met Ash naar het Winterhof. Tijdens deze tocht zijn ze op de vlucht voor de Grote Boze Wolf. Puck is de verteller van het tweede verhaal. Hij verhaalt over een opdracht die Ash en hij moeten uitvoeren voor Leanansidhe. Daarvoor moeten ze Titania, de koningin van het Zomerhof aan wie Puck onvoorwaardelijk trouw hoort te zijn, om de tuin leiden. In het derde verhaal heersen Meghan en Ash over het IJzerrijk. Zij maken zich op om naar Elysium te gaan aan het Winterhof. Meghan ziet zich echter, tegen alle regels in, genoodzaakt het Winterhof voortijdig te verlaten. Tot slot bevat het boek een survivalgids met tips die kunnen helpen om een bezoek aan Nimmernimmer te overleven. Een klein extraatje zijn drie tekeningetjes in mangastijl van de hand van de auteur. De verhalen zijn een uitwerking van verhaallijnen uit de eerdere boeken uit de reeks 'The …Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia