Boek
Nederlands

De magiër ontwaakt

Karen Miller (auteur)
+1
De magiër ontwaakt
×
De magiër ontwaakt De magiër ontwaakt

De magiër ontwaakt

In de reeks:
Genre:
Een eenvoudige vissersjongen met magische krachten moet het opnemen tegen een boosaardige en machtswellustige tovenaar. Vervolg op 'De onschuldige magie͏̈r'.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De magiër ontwaakt
Auteur
Karen Miller
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Innocence lost
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2008
655 p.
ISBN
9789024527793

Besprekingen

Met De magiër ontwaakt rondt Karen Miller haar oorspronkelijk in 2005 en 2006 verschenen tweeluik af over Asher, de vissersjongen die de vriend en rechterhand wordt van prins Gar. Het eerste deel De onschuldige magiër eindigde met een echte cliffhanger. Deel één van het vervolg begint ermee dat Asher van de ramp op de hoogte raakt.

Prins Gar heeft het dan wel overleefd, maar de duistere macht die door de bescherming van de weermuur heen het koninkrijk Lur is binnengedrongen, is nog niet sterk genoeg om zich openlijk te vertonen en manipuleert de invloedrijke personen op zo een manier dat de ondergang van Lur steeds dichterbij komt. Terwijl de strijd om de troon verder gaat, worden de tegenstellingen tussen de Olken en de Doranen, de twee bevolkingsgroepen in het koninkrijk, tot een kookpunt gebracht. Uiteraard winnen de goede krachten het op het einde, en uiteraard spelen de ontwaakte magiër Asher en de magieloze prins Gar daarbij een doorslaggevende rol, samen me…Lees verder
Een teleurstellend slotdeel van een tweeluik. Na het tragische ongeval (of was het geen ongeval?) van de koninklijke familie bestijgt prins Gar met zijn pas gevonden magie de troon. Nu beginnen de problemen pas, want de vijand Morg is nog steeds aanwezig in het koninkrijk. Deel een overtuigde door de goed uitgewerkte karakters van held tegen-wil-en-dank Asher en de sympathieke prins Gar. In dit deel verliest de schrijfster haar greep op de dynamiek tussen deze twee. De persoon Asher verliest door de gebeurtenissen al zijn geloofwaardigheid als karakter en daardoor blijft er ook van Gar niet veel over. Een als ontroerend bedoelde romance roept voornamelijk irritatie op. Voeg daarbij het onvermijdelijk uitkomen van de voorspelling uit deel een en de obligate slechterik Morg en deel twee kan niet in de schaduw staan van het sterke eerste deel. Niet los leesbaar van het eerste deel, 'De onschuldige magiër' (2008)*. Kleine druk; met landkaartje.

Over Karen Miller

CC BY 2.0 - Foto van/door Catriona Sparks from Wollongong, Australia

Karen Miller is een Australische schrijfster van fantasy en sciencefiction.

Biografie

Miller werd geboren in Vancouver, Canada en verhuisde naar Australië toen ze pas twee jaar oud was. Na haar studies aan de Universiteit van Technologie in Sydney verhuisde ze voor drie jaar naar Engeland, waarna ze terugkeerde naar Oceanië.

Ze debuteerde in 2005 met het eerste deel in haar epische serie Koningsmaker, Koningsbreker, De Onschuldige Magiër. Het boek werd vooral goed onthaald in Australië en werd in 2005 beloond met een Aurealis Award. Miller schreef ook twee romans voor Fandemoniums serie Stargate SG-1.

Naast romans heeft Miller ook verschillende toneelstukken geschreven voor de lokale theatergroep. Miller schrijft ook onder het pseudoniem K.E. Mills.

Bibliografie

Koningmaker, Koningbreker (Engels: Kingmaker, Kingbreaker)