Boek
Nederlands

Over de schreef

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Als een vrouwelijke privédetective het doelwit wordt van een psychopaat die haar wil doden, doet een verliefde collega er alles aan om haar en haar dochtertje te beschermen.
Titel
Over de schreef
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Watch your back
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2015
624 p.
ISBN
9789026136955 (paperback)

Besprekingen

Acht jaar nadat haar man en zoontje werden vermoord, hebben onbekende schutters het gemunt op rechercheur Stevie Mazzetti. Iemand wil haar dood en gaat daarbij niets ontziend te werk. Er vallen meerdere doden. Ook Stevies bijna achtjarige dochtertje loopt ernstig gevaar. Al gauw blijkt dat iemand haar wil stoppen in haar zoektocht naar corruptie binnen het politiecorps. Privédetective Clay Maynard, een knappe man die al jaren van Stevie houdt, maar steeds door haar wordt afgewezen, doet er alles aan om haar en haar dochtertje te beschermen, in de hoop dat hij toch nog een kans maakt bij haar. Een romantische thriller met veel actie. Er zijn veel personages die ook al in voorgaande boeken van de Amerikaanse bestsellerschrijfster voorkomen. Ook wordt er vaak gerefereerd aan gebeurtenissen uit haar vorige boeken. Dit maakt het verhaal wat ingewikkeld. Karakters zijn soms wat over the top, en daardoor niet geheel geloofwaardig. Wel vlot leesbaar met veel dialoog en veel plotwendingen. Het…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties