Boek
Nederlands

Uit de schaduw

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Een dokter neemt twee broers in bescherming die opgejaagd worden door een seriemoordenaar.
Titel
Uit de schaduw
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Into the dark
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2022
560 p.
ISBN
9789026157004 (paperback)

Besprekingen

Michael Rowland, veertien jaar en doof vanaf zijn geboorte, ontvlucht na een gevecht met zijn gewelddadige stiefvader samen met zijn vijfjarige broertje het ouderlijk huis. Michael wordt ook seksueel misbruikt door de nieuwe man van zijn moeder en hij wil voorkomen dat Joshua hetzelfde lot treft. Hun stiefvader achtervolgt hen maar voor hij ze te pakken krijgt dwingt een andere man onder bedreiging van een pistool hem de kofferbak van een auto in. Als later het stoffelijk overschot wordt gevonden beseft Michael dat hij getuige is geweest van een moord en moet hij alweer op de vlucht slaan. Want de moordenaar weet dat hij alles gezien heeft. Ten einde raad klopt Michael bij de voetbalcoach van Joshua aan, iemand die hij hopelijk kan vertrouwen. Ook met dit vijfde deel van de Cincinnati reeks bewijst Karen Rose haar terechte positie op de thriller bestsellerslijst. Zo als altijd een gedegen maar sneaky plot en natuurlijk ontbreekt de romantiek niet.

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia