Boek
Nederlands

In vertrouwen

Karen Rose (auteur), Hans Verbeek (vertaler)
Wanneer detective Paige Holden probeert te bewijzen dat een ter dood veroordeelde man onschuldig is, wordt zij bijgestaan door een knappe Officier van Justitie.
Titel
In vertrouwen
Auteur
Karen Rose 1964-
Vertaler
Hans Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
No one left to tell
Editie
3
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2014
575 p.
ISBN
9789026133893 (paperback)

Besprekingen

Machtsmisbruik, actie, avontuur, een interessante plot en een leuk liefdesverhaal. Karen Roses In vertrouwen lijkt alles van een harde thriller te hebben, maar gedurende de 573 pagina's vraag je je steeds maar af: ‘Wat is er nu mis met deze roman?’ en — helaas — ook ‘Wanneer is het nu eindelijk gedaan?’. De plot is eigenlijk goed, de personages zijn niet al te plat en Roses taal is redelijk beheerst. Natuurlijk is de roman veel te lang; de actie beslaat slechts vijf dagen, waardoor bijna elke maaltijd, elke dialoog wordt beschreven. Verder is de roman nogal soft — vooral de seksscènes zijn op het randje af belachelijk — en de schijnbaar voorgeprogrammeerde liefde tussen beide protagonisten hoort thuis in de betere romantische literatuur, maar niet in wat een politiethriller beoogt te zijn.
Wat nog het meeste opvalt, is dat alle personages getraumatiseerd zijn. Privédetective Paige Holden is net naar Baltimore verhuisd om aan haar verleden van geweld te ontsnappen, als ze o…Lees verder
Privédetective Paige Holden heeft een pro deozaak op zich genomen om de onschuld van de tot levenslang veroordeelde Ramon Muňoz te bewijzen. Een auto met daarin Ramons echtgenote wordt beschoten en crasht. De vrouw kan nog net voordat ze door een sluipschutter wordt gedood een usb-stick met cruciaal ontlastend materiaal in handen van de te hulp geschoten Paige drukken. Openbaar aanklager Grayson Smith zorgde vijf jaar eerder voor de Ramons veroordeling. Toch vertrouwt Paige hem zodanig, dat ze de inhoud van de usb-stick met hem deelt. Hun onderzoek trekt een beerput open, vol duistere geheimen, chantage, omkoping en moord op getuigen van de waarheid. Zelf overleven ze ternauwernood aanslagen. Vlot leesbaar, goed opgebouwd verhaal met veel actie, romantiek en een boeiende intrige. Karakters komen goed uit de verf, maar zijn niet altijd geloofwaardig, doordat ze soms wat over de top zijn. Als het dikke boek niet achter elkaar wordt uitgelezen, zal de lezer de draad kwijtraken door de ve…Lees verder

Over Karen Rose

Karen Rose, geboren in Baltimore (Maryland), is een Amerikaans misdaadauteur. Rose studeerde chemie aan de Universiteit van Maryland en sloot deze studie als ingenieur af. Daarna werkte zij in de levensmiddelentechnologie in Cincinnati (Ohio). Aanvankelijk schreef zij daarnaast als hobby, maar later kon zij er haar werk van maken. Tegenwoordig woont ze in Florida.

Een aantal van haar boeken zijn vertaald en uitgegeven in Duitsland, Frankrijk, Japan, Noorwegen, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk. In Nederland worden haar boeken uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

Bibliografie

2003 - Don't Tell; Niemand zeggen (Chicago 1)
2004 - Have You Seen Her?; In de val
2004 - I'm Watching You; In het vizier (Chicago 2)
2005 - Nothing to Fear; Niets te vrezen (Chicago 3)
2006 - You Can't Hide; Nergens veilig (Chicago 4)
2007 - Count to Ten; Tel tot tien (Chicago 5)
20…Lees verder op Wikipedia

Suggesties