Boek
Nederlands

Au!

+1
Au!
×
Au! Au!
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Verhaal met alle gangbare au-woorden, en geen enkel woord met 'ou'.
Titel
Au! / tekst en ill. Karst-Janneke Rogaar
Auteur
Karst-Janneke Rogaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2021
70 p. : ill.
ISBN
9789020672121 (hardback)

Besprekingen

Na haar debuut als schrijver, 'Keizer Ei'* (2020), heeft de auteur en illustrator een nieuw boek gewijd aan een letterklank: de au. Het draait dit keer om Paul de pauw die enorm trots is op zijn blauwe veren en elke morgen voor dag en dauw op de heg klautert voor applaus. Maar dan gebeurt er iets waus: hij wordt gewekt door een astronaut! Het verhaal wordt voortgestuwd door woorden met een ‘au’. Dat leidt tot niet per se logische, maar wel originele verwikkelingen, zoals een astronaut die taugé kweekt op bauxiet. Het verhaal bevat aardig wat woorden voor de uitbreiding van de woordenschat zoals ternauwernood, überhaupt, hydraulisch en verpauperd. De vele, ook paginagrote illustraties, uitgevoerd in blauw- en roodtinten, voegen kracht en humor toe. Alle au-woorden zijn in een afwijkende kleur gedrukt, achter in het boek zijn ze opgenomen in een alfabetisch overzicht. 'Keizer Ei' kreeg twee Vlag en Wimpels. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Karst-Janneke Rogaar

Karst-Janneke Rogaar (1975) is een Nederlands illustrator van kinderboeken.

Leven

Rogaar studeerde kunst aan Blake college in Londen. Ze zette haar opleiding verder in Nederland aan de Gerrit Rietveld Academie. Ze illustreert niet alleen kinderboeken maar werkt met allerlei soorten animaties en tekeningen. Ze ontwerpt prints voor kinderkleding, tekent live in een theatervoorstelling het decor en maakt animatiefilms. Daarboven geeft ze ook les aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle en geeft ze af en toe een workshop.

Werk

Rogaar maakte haar debuut als illustratrice in 2006 met het luisterboek De Toverfluit. Ze werkt later nog vaak samen met Frank Groothof en zijn operaboeken en illustreerde onder meer Orpheus en de Hellehond van Hades en Gilgamesj, die beiden goed ontvangen worden. Sindsdien illustreert ze, naast haar andere projecten, nog enkele boeken en in 200…Lees verder op Wikipedia