Boek
Nederlands

Wat je maar wilt ...

Kate Westerlund (auteur), Robert Ingpen (illustrator), Ineke Ris (vertaler)
Als Evi zich verveelt, vertelt een stem dat ze haar boeken best nog eens kan lezen. Want dan gaat je fantasie werken. En wat er dan allemaal kan gebeuren… Prentenboek met sfeervolle illustraties met veel bruintinten. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Fantaseren, Lezen
Titel
Wat je maar wilt ...
Auteur
Kate Westerlund
Illustrator
Robert Ingpen
Vertaler
Ineke Ris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
If you wish
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2014
[32] p. : ill.
ISBN
9789051163605 (hardback)

Besprekingen

De kleine Evi verveelt zich. Dan hoort ze een stem die zegt dat ze een boek kan gaan lezen. Want ook al heb je een boek al eens gelezen, met behulp van je fantasie kun je er altijd nieuwe verhalen mee bedenken. De stem, die een door Evi verzonnen gedaante aanneemt, neemt haar op een gevleugeld paard mee op reis door haar fantasie. Het wordt een magische trip waarin ze vol verbazing ontdekt dat haar fantasie haar overal kan brengen. Na afloop zoekt ze een stapel boeken bij elkaar, om telkens opnieuw op reis te kunnen gaan. Sfeervol prentenboek, met paginagrote illustraties in gemengde technieken, met veel bruintinten. De nostalgische, sprookjesachtige illustraties doen qua sfeer denken aan het werk van Anton Pieck. De hoofdpersoon komt als toeschouwer terecht in wisselende landschappen en taferelen, waarin geen verhaal te ontdekken valt. Hierdoor is er geen sprake van een duidelijke ontwikkeling of spanningsopbouw. Het verhaalgegeven is dan ook vooral interessant voor kinderen die abst…Lees verder

Wat je maar wilt ...

'Wat je maar wilt ...' is een verhaal over Evi en haar fantasie. Wanneer ze zich op een dag verveelt, hoort ze en mysterieus stemmetje. Het stemmetje vertelt haar dat ze een boek meer dan één keer kan lezen en haar fantasie moet gebruiken. Ze spreekt met het stemmetje af in het park. Hier ontmoet ze Fabio, die haar uitnodigt om op reis te gaan doorheen de boeken die ze ooit gelezen heeft. Evi gaat graag op de uitnodiging in en fantaseert een draaimolen. Met het vliegend paard van de draaimolen vliegt ze naar de markt aan het begin van het boek. Daarna gaat de reis verder langs een tuin met lekkere vruchten, elfjes en feeën. En als laatst wil Evi naar de draken. Dan is het tijd om weer naar huis te gaan.
De moraal? Een boek schenkt je een verhaal, maar zet ook je eigen fantasie aan het werk. Dit prentenboek brengt die fantasiewereld van Evi in beeld in enkele prachtig getekende scènes. Kleuters zullen wellicht wat hulp nodig hebben om het concept te begrijpen.
De illustrati…Lees verder

Suggesties