Boek
Nederlands

De oceaan van Mare

Kirstin Vanlierde (auteur), Jurgen Walschot (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar

In gedachten hoort hij het Mendel weer zeggen: ‘Je zou dieper willen.’

Ja.

Het is zelfs geen besluit, het is een feit. Robin controleert de toestand van zijn flessen. Dan peutert hij de knoop los waarmee het touw is vastgemaakt aan zijn riem. Zodra het loslaat, lijkt het niet meer dan een heel lang, smal lintje kelp dat wiegend in de stroming van hem wegdrijft.

Robin bli

Onderwerp
Vriendschap, Natuur, Oceanen
Titel
De oceaan van Mare
Auteur
Kirstin Vanlierde
Illustrator
Jurgen Walschot
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
173 p. : ill.
Aantekening
De oceaan van Mare is een vervolg op De wortels van de wereld en De serres van Mendel, maar kan ook los gelezen worden
ISBN
9789464019476 (hardback)

Over Kirstin Vanlierde

Kirstin Vanlierde (Gent, 8 november 1977) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Als kind deed Vanlierde niets liever dan verhalen verzinnen, maar ze uitschrijven en afwerken deed ze vaker niet dan wel. Jaren later, wanneer ze haar diploma Germaanse Taal- en Letterkunde aan de UGent behaald had, lukt dat wel. Schrijven is ze ook altijd zonder tekstverwerker en met pen en papier blijven doen. Haar job als auteur combineert ze met lesgeven – Nederlands en Engels in de derde graad van het technisch onderwijs.

Werk

Vanlierde debuteerde in 2004 met Als een spiegel. Daarin ontmoet een celliste een blinde pianist. Communiceren doen ze woordeloos, via de muziek, en toch blijken ze dingen te horen, weten en zien van elkaar – meer dan hen lief is. Zo speelt ze subtiel met de grens tussen ‘ik’ en ‘de ander’. Uit dit boek blijkt Vanlierdes interesse voor het bovennatuurlijke.

Na ha…Lees verder op Wikipedia