Boek
Nederlands

Een plek onder de zon

Liza Marklund (auteur)
+1
Een plek onder de zon
×
Een plek onder de zon Een plek onder de zon

Een plek onder de zon

In de reeks:
De nieuwe chef van onderzoeksjournaliste Annika Bengtzon stuurt haar naar de Costa del Sol voor enkele reportages zoals de moord op een Zweedse hockeyster, drugshandel en een vermiste tiener.
Titel
Een plek onder de zon
Auteur
Liza Marklund
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
En plats i solen
Uitgever
Breda: De Geus, 2009
538 p.
ISBN
9789044514315

Besprekingen

Journaliste Annika weigert de haar aangeboden promotie en komt terecht bij nieuwschef Patrick, met wie ze het niet kan vinden. Haar nieuwe opdrachten brengen haar naar de Spaanse Costa del Sol, waar ze voor de krant verslag moet uitbrengen over een gasinbraak -de moord op een Zweedse hockeyster en zijn gezin-, drugshandel en witwaspraktijken, een vermiste tiener. Waar draait haar reportagewerk op uit in deze kluwen van zakelijke belangen en familie-intriges, waarbij ook enige romantiek niet achterwege blijft? In een eenvoudige maar krachtige stijl beschrijft de auteur in drie delen telkens enkele dagen. Talrijke subtiele details en vele dialogen zorgen voor de nodige schwung en brengen de gevoelswereld van de personages treffend tot leven. Bengtzon-fans zullen de verwijzingen naar vroegere personages en verhalen met veel plezier herkennen. Een typische pageturner, zoals kenners gewend zijn van deze auteur, die zelf ook journaliste is. Paperback, kleine druk.

Over Liza Marklund

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Liza Marklund, geboren als Eva Elisabeth Marklund (Pålmark, nabij Piteå, 9 september 1962) is een Zweedse schrijfster, bekend om haar detectiveromans met journaliste Annika Bengtzon als hoofdpersoon. Daarnaast schreef zij non-fictieromans met als thema huiselijk geweld en mishandeling van vrouwen, en werkte zij als journalist voor onder meer de Zweedse tabloid Expressen.

Biografie

Liza Marklund groeide op in het noorden van Zweden in het gehucht Pålmark, ongeveer 20 kilometer noordelijk van Piteå. Ze werkte een aantal jaren als journalist voor Expressen, een van de twee landelijk opererende Zweedse tabloids. In 1995 debuteerde Marklund met de non-fictieroman Gömda, geschreven samen met Mia Eriksson. Het boek was aanvankelijk geen groot succes, maar na haar doorbraak als schrijfster van detectiveromans werd een heruitgave van dit boek een bestseller. Haar eerste roman Sprängaren kwam uit in 1998 en van…Lees verder op Wikipedia