Boek
Nederlands

Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie

Luc Van Gorp (auteur)
+1
Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie
×
Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie

Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie

Analyse van de samenleving die een metamorfose heeft ondergaan, maar waarbij de mens zelf niet wezenlijk is veranderd, die streeft nog altijd naar geluk, maar zou daarbij imperfectie anders moeten waarderen.
Titel
Mensenmaat : een pleidooi voor imperfectie
Auteur
Luc Van Gorp
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2021
197 p.
ISBN
9789463105545 (paperback)

Besprekingen

Het leven is een cyclus die zich voortdurend herhaalt, zonder eindpunt. Alles komt altijd terug. Het circulaire denken gaat uit van hoe het op dit moment is; niet van hoe het zou moeten zijn. Het leven is dus niet lineair waarin de mens van A naar B gaat. Deze theorie wordt onderbouwd door een kritische analyse van ontwikkelingen in maatschappelijke thema's, zoals politiek, klimaatverandering, de kerk, gezondheidszorg en cultuur. Daaruit blijkt dat de mens imperfect is en door dit te accepteren langer gezond en gelukkig kan leven. Mensen moeten aanvaarden dat niet alleen slagen, maar ook falen bij het leven hoort. Voor een breed publiek geschreven boek dat aanzetten geeft tot een andere manier van denken.

Over Luc Van Gorp

Luc Van Gorp (Mortsel, 19 augustus 1966) is een Belgisch bestuurder. Hij werd in 2015 voorzitter van de Landsbond der Christelijke Mutualiteiten (CM).

Biografie

Van Gorp studeerde na een opleiding verpleegkunde ook filosofie en behaalde een master in de godgeleerdheid. Tussen 1995 en 2001 was hij lector aan de Regina Mundischool in Genk. Van 2002 tot 2015 was hij departementshoofd gezondheidszorg van de Katholieke Hogeschool Limburg. Daarnaast was hij tussen 2008 en 2015 voorzitter van het Wit-Gele Kruis Vlaanderen. Hij vervulde verschillende bestuursmandaten o.a. woonzorgcentrum Sint Jozef, Pelt (Integro); Sint Augustinuscollege, Bree; voorzitter SPIL (Psychiatrische Initiatieven Limburg)

Van Gorp werd in 2015 benoemd tot voorzitter van de Landsbond van Christelijke Mutualiteiten. Het vormde de start van een grote reorganisatie van CM van 11 Vlaamse ziekenfondsen naar 1 Vlaams gezondheidsfonds en 8 Franstalige ziekenfondsen…Lees verder op Wikipedia