Boek
Nederlands

Oog in oog met een tijger

Maren Stoffels (auteur), Geert Gratama (illustrator)
+1
Oog in oog met een tijger
×
Oog in oog met een tijger Oog in oog met een tijger
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Anders krijgt tijdens het Wisselaarskamp een levensgevaarlijke opdracht en komt oog in oog te staan met een tijger. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Oog in oog met een tijger
Auteur
Maren Stoffels
Illustrator
Geert Gratama
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023
172 p. : ill.
ISBN
9789025885298 (hardback)

Besprekingen

Een jeugdboek over een jongen die met anderen van gedaante kan verwisselen, het tweede deel van de serie 'De Wisselaar’*. Anders kan van leven ruilen als anderen zijn hulp nodig hebben. Maar tijdens het Wisselaarskamp krijgt hij een levensgevaarlijke opdracht en staat hij oog in oog met een tijger. Vlot en spannend geschreven. Met sfeervolle zwart-witillustraties. Vanaf ca. 9 jaar. Maren Stoffels (Amsterdam, 1988) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Jonge Jury.

Over Maren Stoffels

Maren Inne Stoffels (Amsterdam, 13 januari 1988) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie

Stoffels begon op haar 15e met schrijven van haar gepubliceerde boeken. In 2006 behaalde zij haar mavodiploma.

Doorbraak en daarna

Op haar 15e besloot Stoffels haar verhalen te sturen naar Uitgeverij Leopold, waar men wel enthousiast was, maar men vond haar nog te jong. Twee jaar later verscheen haar eerste boek, Dreadlocks & Lippenstift, waarmee ze op 17 april 2005 in Utrecht de Prijs van de Jonge Jury en de Debuutprijs won. Na dit debuut volgden Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup, die samen met Dreadlocks & Lippenstift een trilogie vormen over het leven van hoofdpersonage Sofie. Tussen het uitbrengen van Piercings & Parels en Cocktails & Ketchup zitten vier maanden.

Stoffel…Lees verder op Wikipedia