Boek
Nederlands

Juffrouw van Zanten & de zeven rovers

Mathilde Stein (auteur), Dorine De Vos (illustrator)
+1
Juffrouw van Zanten & de zeven rovers
×
Juffrouw van Zanten & de zeven rovers Juffrouw van Zanten & de zeven rovers

Juffrouw van Zanten & de zeven rovers

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
7 rovers zijn uit op een grote buit. Wanneer ze de postkoets overvallen, hebben ze de pech dat ze daarin juffrouw van Zanten treffen, opvoeddeskundige. Zij ziet in de zeven rovers de ultieme uitdaging en de ultieme pluim voor haar carrière, maar dat is buiten de rovers gerekend. Tekst op rijm.
Onderwerp
Beleefd zijn, Etiquette
Titel
Juffrouw van Zanten & de zeven rovers
Auteur
Mathilde Stein
Illustrator
Dorine De Vos
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Juffrouw van Zanten en de zeven rovers
Editie
1
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2011
[32] p. : ill.
ISBN
9789047703792 (hardback)

Besprekingen

Wie gelooft in ‘less is more’ kan Juffrouw van Zanten & de zeven rovers beter links laten liggen. Vol, voller, volst is dit prentenboek. Felle kleuren, nadrukkelijke arceringen, teksten die nonchalant over de tekeningen heen geschreven zijn, een rovershol bomvol rommel, tientallen dieren, een heel leger figuranten en dan natuurlijk nog de zeven rovers én Juffrouw van Zanten, ‘op-voed-des-kun-di-ge’ van beroep. De postkoets die de rovers wilden overvallen bevat niet de kostbare buit waarop ze gehoopt hadden. Nee, in het rijtuig bevindt zich een ‘verrassing’ van een heel ander kaliber: een opvoedkundige die zich ongevraagd op de slechte manieren van de rovers stort. Juffrouw van Zanten is een strenge negentiende-eeuwse verschijning, die haar grijze haar in een netje draagt, een hoed op heeft en veterlaarsjes aan heeft onder haar lange rokken. 
De rijmende tekst heeft vaart en in combinatie met de illustratues in gemengde techniek ontstaat een bijzonder levendig verhaal. De l…Lees verder
Als de zeven rovers van tevoren hadden geweten dat Juffrouw van Zanten – op-voed-des-kun-di-ge van beroep – in de postkoets zat, dan hadden zij deze nooit overvallen. Juffrouw van Zanten zal de rovers wel eens even normen en waarden bijbrengen; het opvoedconcours winnen, is haar ultieme droom. Zal het Juffrouw van Zanten lukken om de jury te overtuigen van haar opvoedkundige kwaliteiten of hebben de rovers andere plannen? De samenwerking tussen Mathilde Stein en Dorine de Vos is een zeer gelukkige. Liefhebbers van Annie M.G. Schmidt en Astrid Lindgren zullen de tegendraadse humor en frisse stijl van Stein beslist waarderen. Illustratrice De Vos is bekend als vormgever voor onder andere Hotel New York en dit prentenboekendebuut doet absoluut verlangen naar meer. De kleurrijke, uitbundige illustraties in gemengde techniek zijn een lust voor het oog en de ogenschijnlijk rommelige lay-out zal de fantasie van de lezer zeker prikkelen. Dat het rijm van Stein bij vlagen wat gezocht aandoet d…Lees verder

Juffrouw van Zanten & De Zeven Rovers

Roversbroers met een woest uiterlijk en gevaarlijke geweren willen de postkoets beroven. Tenminste ... dat zijn de schurken van plan. Maar in de koets zit juffrouw Van Zanten en zij zal de rovers manieren leren. Zal het haar lukken? Dat is de vraag!
Dit verhaal helemaal op rijm over normen en waarden en de regels van het fatsoen zal wellicht eerder door volwassenen dan door kinderen gesmaakt worden. Het steekt de draak met een fenomeen als de 'supernanny' die de baldadige jeugd wel eens zal heropvoeden. Juffrouw van Zanten en de nu keurige broertjes doen zelfs mee met een opvoedwedstrijd, wat hen eeuwige roem en televisie-optredens moet opleveren. Maar dan blijkt dat het bloed altijd kruipt waar het niet gaan kan en de broers slaan opnieuw aan het roven. De juryleden zijn een makkelijke prooi. Na enig aandringen kiest juffrouw van Zanten zelf voor een nieuwe carrière. En dat is dan weer een grappig slot dat ook kleuters zullen waarderen.
Het verhaal is met veel zwier op pa…Lees verder